Pričele so se 2. Noči pod zvezdami

V Sv. Juriju ob Ščavnici so se s sinočnjim literarnim večerom pričele 2. Noči pod zvezdami

Klavdija Bec, petek, 23. avgust 2013 ob 20:02
2. Noči pod zvezdami

2. Noči pod zvezdami

V Sv. Juriju ob Ščavnici so se s sinočnjim literarnim večerom pričele 2. Noči pod zvezdami. Monika Čuš in Boštjan Petučnik, oba domačina, sta se predstavila z avtorskimi pesmimi, Klavdija Bec pa z recitalom pesmi iz pesniške zbirke Groza Edvarda Kocbeka.

Monikin knjižni prvenec nosi naslov Sledi vetra, sledili pa sta zbirki Sinjina in v preteklem letu izdano Bučanje valov. Prleška pesnica je na včerajšnjem večeru poezije predstavila nekaj pesmi iz omenjenih zbirk, slišali pa smo lahko tudi nekaj novih še neobjavljenih. Boštjanova prva zbirka Pesmi sivega laboda je izšla z začetkom letošnjega poletja, tudi on pa je skupaj s pesmimi iz zbirke predstavil nekaj svojih novosti.

Delček literarnega večera je bil namenjen tudi spominu na Kocbekovo poezijo. Od izida njegove Groze je junija letos minilo petdeset let. Zbirka je bila v letu izida in tudi kasneje zelo odmevna, deležna številnih pozitivnih kritik, prevodov v tuje jezike, pesnik pa je zanjo dobil tudi Prešernovo nagrado. Kocbeku osebno je zelo veliko pomenila, saj je bila izdana po večletnem prisilnem molku, prav pozitivni odzivi nanjo pa so botrovali temu, da je avtorjeva sla po literarnem ustvarjanju s še večjo močjo znova oživela.

V sklopu 2. Noči pod zvezdami se bo v petek ob 21. uri na letnem avditoriju Kulturnega in upravnega središča z akustičnim koncertom predstavila skupina The Pyramids. Noči pa se bodo zaključile v nedeljo, ko bo Ljubiteljsko dramsko društvo ob 21. uri nastopilo s ciklom devetih skečev (V parku, Prefrigane slikarke, V trgovini, Dobri sosedje, Pri spovedi, Pri direktorju, Pasje sanje, Logika, Pepeka za župana).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje