Tabor za radovedne in nadarjene na OŠ Križevci

Udeležencem se je najbolj vtisnilo v spomin namakanje v Banovcih

Klara Dragović, sobota, 24. avgust 2013 ob 22:53
Tabor na OŠ Križevci

Tabor na OŠ Križevci

Dva tedna pred iztekom počitnic je osnovna šola Križevci odprla svoja vrata radovednim in nadarjenim učencem, ki so se udeležili šolskega tabora.

Udeleženci so se kljub delom na šoli 19.8.2013 zbrali v šolski jedilnici. Učenci so se že na začetku razdelili v dve skupini. Deklice so se ukvarjale s športno gimnastiko, fantje pa raje s tehniko, kjer so izdelovali modele raket. Dopoldan so učenci preživeli v okviru delavnic. Tehniško delavnico je vodil učitelj tehnike gospod Lenart Barat, športno delavnico pa je prevzela gospa Slavica Kolbl. Ko so se nastanili in okrepčali s kosilom, so nadaljevali z delavnicami.

Popoldne je sledil najbolj zabaven del tabora, ki so se ga vsi že veselili. Nadobudneži so se z avtobusom odpeljali na kopališče v Banovce, kjer so preživeli 4 mokre, vesele ure.

Po napornem dnevu so se učenci spremenili še v astronome. Večer so namreč preživeli med opazovanjem zvezd, Lune in drugih nebesnih pojavov. S pomočjo učitelja Sama Zajnkoviča so tudi to delavnico uspešno zaključili in se poleg tega še nekaj novega naučili o vesolju.

Noč smo prespali na tleh telovadnice v spalnih vrečah. Za nekatere je bilo to prvič in so bili zelo navdušeni.
Naslednji dan se je tabor nadaljeval pod vodstvom učitelja Edija Petka in učiteljice Ksenije Hladen z jutranjo telovadbo in igranjem badmintona ter igre med dvema ognjema.

Ker je komunikacija med otroci zelo pomembna, se je zadnji dan tabora odvijala tudi kratka delavnica mediacije. Vodja delavnic sta bili tokrat gospa Vasilija Stolnik in gospa Alenka Kajtna Zorko.

Po delavnicah smo se učenci malce odpočili nato pa še dokončali delo v delavnicah in pripravili kratek program za starše in ostale obiskovalce.

Ob 17.00 so se v šolski jedilnici začeli zbirati starši, ki so si ogledali krajši program mladih gimnastičark. Tehniki pa so nam predstavili vse kar se je dogajalo v njihovi delavnici in rakete tudi pokazali staršem.

Udeležencem se je najbolj vtisnilo v spomin namakanje v Banovcih. Tabor je bil edinstvena izkušnja, ki bi jo vsi z veseljem ponovili.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje