Pri Sv. Juriju so kuhali »plesni golaž«

Kulturno - zabavno prireditev je pripravilo Plesno društvo Kan Kan

Branko Košti, ponedeljek, 26. avgust 2013 ob 12:081
1. golažijada

1. golažijada

Članice Plesnega društva Kan Kan iz Sv. Jurija ob Ščavnici, so v soboto 24. avgusta v sodelovanju z barom Texas pripravile kulturno - zabavno prireditev - 1. golažijado "plesni golaž".

Rdeča nit prireditve je bilo tekmovanje v kuhanju "plesnega golaža", na katerem so tekmovale ekipe Moto kluba Jürjovški zmaji, PGD Grabonoš, Picolo bara iz Melincev, PGD Rožički vrh - Stanetinci, PGD Dragotinci, RD G. Radgona TE Videm, Kan Kan duo in ekipa bara Texas.

Po treh urah kuhanja je strokovna komisija v sestavi Fredi Vreča, Dragan Belec in Gregor Bec, imela težko nalogo, izmed osmih odličnih golažev izbrati najodličnejše. Svoje mnenje o kvaliteti golaža pa so si ustvarili tudi številni obiskovalci, katere so v središče Sv. Jurija privabile mamljive vonjave, ki so se vso popoldne širile po kraju, saj so jim kuharji s svojim izdelkom postregli brezplačno.

Po koncu kuhanja se je pred KUS odvil kulturni del programa s plesnimi nastopi skupine Kan Kan in plesalk Plesne šole Urška, svoje spretnosti so prikazale članice domačega Twirling kluba, zapela je Lana Lančič, za narodnozabavni del pa sta poskrbela brata Gradišnik.

Ob zaključku kulturnega programa so podelili priznanja za sodelovanje in praktične nagrade vsem kuharskim ekipam, tri najboljše po oceni komisije pa so prejele še pokale. Komisija je na tretje mesto uvrstila kuharje ekipe Texas bar, drugo mesto so osvojili kuharji PGD Grabonoš, zmagovalka 1. golažijade pri Sv. Juriju pa je postala ekipa Picolo bara iz Melincev, v kateri sta kuhala Dragica in Jani Pozderec.

Prireditev, katero so z izvirno fantovščino svojega prijatelja popestrili fantje iz Slaptinec, se je nadaljevala z veselim druženjem še pozno v noč.

TUNČEK petek, 30. avgust 2013 ob 08:44

Ne ven zake plesni, se gulaš je gulaš - eden bole dober drügi meje... Hahaha

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46