Nova kapelica v Pristavi

Zakonca Vargazon sta na svojem domu v Pristavi postavila novo kapelico

Jože Žerdin, torek, 27. avgust 2013 ob 19:57
Zakonca Mladen in Silvija Vargazon sta v Pristavi postavila novo kapelico

Zakonca Mladen in Silvija Vargazon sta v Pristavi postavila novo kapelico

Na področju številnih kapel, kapelic, križev in križnih znamenj, je župnija Ljutomer in vas Pristava od sobote, 24. avgusta, bogatejša za novo kapelico, katero sta dala na svojem domu v Pristavi zgraditi zakonca Mladen in Silvija Vargazon, ki sicer živita in delata v Avstriji, a se vedno rada vračata domov v Prlekijo v rojstno vas Pristava.

Pred dvema letoma jima je umrla mama Rozalija, zato sta se odločila kot vernika, da v spomin na mamo postavita na njunem domu novo kapelico. Nova kapelica je bila v letošnjem letu zgrajena, zgradili so jo domači zidarski mojster in drugi obrtniki ostalih del na kapelici in je pravi sakralni biser arhitekturne gradnje. V njej in na zunanji strani je naslikanih nekaj nabožnih fresk.

Na kapelico so verniki iz vasi Pristava nadvse ponosni, kajti kapelico si bo odslej ogledalo veliko vernikov od blizu in daleč in se ob njej ustavljali, prišli pa bodo tudi njihovi sorodniki in prijatelji iz Avstrije. Na blagoslovitvi se je zbralo veliko vernikov iz domače vasi Pristava in sosednjih vasi, njihovi sorodniki, znanci ter prijatelji, ki so počastili ta lep cerkveni dogodek za župnijo in vas.

V začetku svete maše je zbrane nagovoril Mladen Vargazon, pobudnik za gradnjo kapelice, zahvalil se je vaščanom Pristave, da njegovo družino lepo sprejmejo, ko se občasno vračajo iz Avstrije. Kapelica je spomin na Mladenovo pokojno mamo Rozalijo in blagoslovljena je v čast Mariji Brezmadežni. Sveto mašo je daroval domači župnik župnije Ljutomer Andrej Zrim, ki je med mašo blagoslovil novo kapelico. V pridigi je pohvalil družino Vargazon, da se je odločila za tako velik finančni projekt izgradnje nove kapelice, kajti z vero in Božjo pomočjo bo kapelica »zaživela«, k njej se bodo domači in drugi velikokrat zatekali k molitvi in prošnjam za zdravje in srečo.

Sicer pa je župnik naglasil besede kot so hvaležnost, ljubezen, spoštovanje in odpuščanje, ki so prave krščanske vrednote. Po sveti maši in blagoslovu je družina Vargazon za vse, ki so se udeležili tega verskega dogodka pripravila manjše praznovanje s pogostitvijo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje