Veterani in častniki so tekmovali v ribolovu, pikadu in lokostrelstvu

Po tekmovanju so se skupaj s svojci družili na ribiškem pikniku

Branko Košti, sobota, 31. avgust 2013 ob 18:511
Najboljši v tekmovanju

Najboljši v tekmovanju

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer in Območno združenje slovenskih častnikov Ljutomer, sta v soboto, 31. avgusta, pri domu ljutomerskih ribičev (Gezovih jamah) na Moti, pripravili športna tekmovanja in ribiški piknik za svoje člane in njihove svojce.

Veterani in častniki, pa tudi nekatere njihove soproge, so tekmovali v ribolovu, pikadu in lokostrelstvu. Med ribiči je prvo mesto osvojil Marjan Novak, ki je v dveh urah in pol ujel 6 kg rib, pred Dragom Ostercem z ujetimi 5 kg, po 2,50 kg rib pa sta ujela Emil Rakuša in Branko Marinič, zato je o tretjem mestu odločal žreb, ki je na tretje mesto določil Emila Rakuša.

Še posebej zanimivo je bilo tekmovanje v lokostrelstvu, kjer sta tekmovali tudi dve predstavnici lepšega spola. Zmagal je Nandek Potočnik z 88 krogi, pred Brankom Kosom s 83 krogi in Karlom Rudolfom, ki je zadel 77 krogov. Trije prvouvrščeni so nato tekmovali še za posebno nagrado, "zlato puščico", katero je najboljšemu, Nandeku Potočniku, podelil znani ljutomerski lokostrelec Uroš Vrbančič.

Najbolj mirno roko med tekmovalci v pikadu je imel Branko Žuman, ki je osvojil prvo mesto pred Danilom Krajncem in Antonom Kosijem.

Izmed tekmovalcev, kateri so bili uvrščeni v vseh treh disciplinah, so na podlagi doseženih uvrstitev določili absolutnega zmagavalca letošnjega tekmovanja. To je postal Drago Osterc iz Veržeja.

Trije prvouvrščeni v vsaki disciplini so prejeli pokale, zmagovalci pa še posebno darilo OZ VVS Ljutomer (telovnik, majico ali kapo), velik pokal pa je prejel tudi skupni zmagovalec.

Krasen zgodnje jesenski dan so veterani in častniki skupaj s svojci, nadaljevali v sproščenem druženju ob ribjih specialitetah v čudovitem okolju Gezovih jam.

kalkof sobota, 31. avgust 2013 ob 22:37

Ploskač Prava družba, lepo vreme in malo tekmovalnosti, to so stvari ki nas združujejo in razvedrijo.
Še naprej tako

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno