Zasebna vojaška zbirka na Svetinjah

Dragan Kokot ima na Svetinjah zasebno vojaško zbirko v kateri najdemo zanimive vojaške eksponate

Milan Belec, torek, 3. september 2013 ob 09:11
Zasebna vojaška zbirka

Zasebna vojaška zbirka

Tik ob cerkvi na Svetinjah je domačija Dragana Kokota. Večina kotičkov domačije je napolnjenih z raznovrstnimi eksponati, kateri so priča, da je vojaška oprema prinašala ne samo vojne grozote. Vojna industrija je zaposlovala mnogo ljudi.

Obiskovalci imajo priložnost videti zelo veliko tistega, kar je bilo na prostorih nekdanje države Jugoslavije. Orožje in oprema še s časa kraljevine, pa prve svetovne vojne kakor tudi druge in oprema katero so potrebovali slovenski vojaki.

Izjemna je zbirka odlikovanj, ki so jih dobili vojaki in starešine ob različnih priložnostih. Gotovo je današnja priložnost zanimiva za različne skupine ljudi in posameznike, še posebno za nas, kateri smo imeli priložnost ob služenju vojaškega roka širom Jugoslavije imeti v rokah kar nekaj teh eksponatov. Sedaj ko vzameš v roke kos orožja se pred očmi zavrti film v katerem se nam prikažejo zanimivi trenutki, ki so že daleč za nami.

Mladim ljudem pa ti predmeti prikazujejo obdobje v katerem so živeli njihovi daljni sorodniki. Čestitke družini Kokot, katera se vsako leto potrudi privabiti vedno več ljudi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje