V Ljutomeru poteka prenova Miklošičevega trga

Za leto 2013 je bila prijavljena sanacija stopnišča, strehic na simsih, notranjih in zunanjih ometov (fasade), tlakov in zamenjava stebra na levem portalu

Prlekija-on.net, torek, 3. september 2013 ob 18:42
Miklošičev trg med prenovo

Miklošičev trg med prenovo

Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport je aprila letos objavilo Javni razpis za izbor kulturnih projektov na področju nepremične kulturne dediščine za leto 2013 in 2014. Vlogo na javni razpis je podala Župnija Ljutomer, Občina Ljutomer pa sodeluje v projektu kot sofinancer. Gre za kulturni spomenik Kapelica Sv. Florjana z obzidjem na Miklošičevem trgu v Ljutomeru.

Za leto 2013 je bila prijavljena sanacija stopnišča, strehic na simsih, notranjih in zunanjih ometov (fasade), tlakov in zamenjava stebra na levem portalu. Projekt je bil z odločbo Ministrstva za kulturo z osmega avgusta letos tudi odobren.

Predvidena vrednost del znaša 66.040,82 evrov, od tega bo 51% oz. 33.680,82 evrov sofinancirala Občina Ljutomer, razliko (49 %) vrednosti investicije v višini 32.360,00 evrov pa pristojno ministrstvo.

Dela so se pričela izvajati 28. avgusta, predvideni rok končanja del pa je do 21. oktobra letos. Izvajalec del je Slikopleskarstvo in splošna gradbena dela, Jurkovič d.o.o. iz Ormoža, idejno zasnovo za investicijo pa je izdelal Domus projekt d.o.o. iz Ljutomera.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo