Srečanje starejših občanov občine Križevci pri Ljutomeru

Srečanja se je udeležilo okoli 160 starejših iz vseh vasi križevske občine

Jože Žerdin, četrtek, 5. september 2013 ob 00:48
Branko Belec in Frančiška Rakuša ob najstarejši občanki Mariji Pušenjak

Branko Belec in Frančiška Rakuša ob najstarejši občanki Mariji Pušenjak

Tudi letos v torek, 3. septembra, sta se občina Križevci pri Ljutomeru in Društvo upokojencev Križevci pri Ljutomeru odločila in v sklopu letošnjega 15. Občinskega praznika občine Križevci pri Ljutomeru v vaškem jedru v Križevcih - pod šotorom pripravila občinsko srečanje starejših občanov starih nad 70 let.

Srečanja se je udeležilo okoli 160 starejših iz vseh vasi križevske občine. Šlo je za tradicionalno srečanje, ko se vsaj enkrat na leto občani skupaj srečajo, najdejo stare prijatelje, znance ter se poveselijo in pozabijo na vsakdanje skrbi in težave, ki tarejo prleškega človeka. Na srečanju sta zbrane nagovorila župan občine Križevci pri Ljutomeru mag. Branko Belec in v imenu Društva upokojencev Križevci pri Ljutomeru Frančiška Rakuša.

Srečanja sta se udeležila tudi najstarejša občana križevske občine, ki sta iz rok župana prejela priložnostno darilo. To sta bila Vekoslav Copot iz Ključarovcev star 93 let in Marija Pušenjak iz Lukavcev stara 97 let. Za to priložnost je bil pripravljen kulturni zabavni program s plesno in glasbeno točko. Nekateri, ki so se udeležili srečanja so tudi zaplesali ob taktih domače glasbe. Druženje z pogostitvijo se je zavleklo pozno v noč.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno