Občine Ljutomer, Križevci in Razkrižje za skupen odvoz komunalnih odpadkov

Občine so se odločile za izbiro skupnega izvajalca javne službe iz razloga nižjih stroškov storitev izvajanja javnih služb za občane

Prlekija-on.net, četrtek, 5. september 2013 ob 13:154

Podpis pogodb s KSP Ljutomer

Občine Ljutomer, Križevci in Razkrižje so v letu 2011 sprejele Odlok o koncesiji obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja zbiranje komunalnih odpadkov ter prevoz komunalnih odpakov na območju omenjenih občin. Občine so se tako odločile za izbiro skupnega izvajalca javne službe iz razloga nižjih stroškov storitev izvajanja javnih služb za občane.

Javni razpis za podelitev koncesije je bil v Uradnem listu objavljen 8. marca letos, rok za oddajo prijav pa je bil 8. april. Na javni razpis sta se prijavila dva prijavitelja.

Na podlagi merila za izbiro najugodnejše prijave iz razpisne dokumentacije je bil za koncesionarja za izvajanje obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja zbiranje komunalnih odpadkov ter prevoz komunalnih odpadkov na območju občin Ljutomer, Križevci in Razkrižje izbrano podjetje KSP Ljutomer d.o.o., Ulica Rada Pušenjaka 9, 9240 Ljutomer, ki je zbiranje in odvoz odpadkov v omenjenih občinah opravljalo že sedaj. Izvajalec je ponudil ceno za zbiranje odpadkov na leto v višini 539.394 evrov za vse tri občine, kar je nekoliko manj, kot je znašala storitev za vse tri občine do sedaj. Odločba o izbiri koncesionarja je bila dokončna 19. avgusta.

Pogodbe so v sredo, 4. septembra, v županatu Mestne hiše Ljutomer, podpisali županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, župan Občine Križevci, mag, Branko Belec, župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič in direktor KSP Ljutomer Damjan Klemen.

S tem bo odvoz za občane nekoliko cenejši, novost pa bodo tudi čipirani smetnjaki, ki jih bodo praznili po potrebi, odvoz smeti pa se bo po novem plačeval po teži. Podjetje bo uvedlo tudi nekatere druge novosti, kot so odvoz kosovnih odpadkov na klic, nabavili bodo tudi manjše vozilo za odvoz odpadkov, s katerim naj bi manj obremenjevali ceste. Več o tem lahko prisluhnete v spodnjem videu.

Po podpisu koncesijske pogodbe bodo morali vsi Občinski sveti občin Ljutomer, Križevci in Razkrižje še potrditi cene storitev javnih služb, ki jih je koncesionar ponudil v prijavi.

Boško četrtek, 5. september 2013 ob 19:34

Pred dobrim letom je županja odgovarjala na eni izmed sej KS, kjer je bilo ogromno pripomb
ravno na odvoze smeti z velikimi avtomobili in povdarila, da ne bo podpisa pogodbe dokler
se ne nabavijo manjši avtomobili za odvoz smeti in sedaj imajo zopet nadaljnih deset let časa,
da rešijo ta problem...obljube, obljube, obljube, škoda besed

jozejuz petek, 6. september 2013 ob 08:19

Smeti so dober biznis.

pravični petek, 6. september 2013 ob 17:59

Itak, da so dober biznis.

Mi smo še lahko srečni, ker plačujemo drobiž v primerjavi z nekaterimi občinami drugod po Sloveniji, kjer jih močno odirajo.

situditinotpadu sobota, 7. september 2013 ob 07:48

...same obljube ! Vec let bo kar tako kot je danes; samo cene bodo ....sle v nebo. Mnogo vode bo preteklo preden bomo placevali po tezi.?!
Zalostna resnica je, da v Ljutomerski obcini ne premoremo odlaganja niti vej, ki jih vozimo v Puconce; tako stane odlaganje veje ene prikolico dobrih 60 EUR ; veje so surovina in bi jo naj porabili v tako zeljenem energetskem projektu? Za katerega ni...politicne volje.?!
Cira cara...

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo