Druženje ljubiteljev slikanja v Mariboru

Istočasno je bila pred galerijo postavljena razstava del, ki so jih slikarji prinesli s seboj oziroma, ki so nastala neposredno na srečanju

Prlekija-on.net, četrtek, 5. september 2013 ob 13:27
Druženje slikarjev v Mariboru

Druženje slikarjev v Mariboru

V soboto, 31. avgusta, je bilo druženje ljubiteljev slikanja na Trgu revolucije pred galerijo ARTB. Na pobudo slikarjev Rajka Ferka in Zvonka Bertoka iz Maribora se je zbralo 28 slikarjev iz vse Slovenije. Ti so ustvarjali in se družili preko celega dneva in s tem dodali pridih utrinku ulice v sončno lepem dnevu.

Slikarji pomešani z mimoidočimi so pripovedovali o svojih izkušnjah in pridno odgovarjali na vprašanja, ki so jih zastavljali neuki o slikarskih pojmih. Istočasno je bila pred galerijo postavljena razstava del, ki so jih slikarji prinesli s seboj oziroma, ki so nastala neposredno na srečanju.

Ob koncu dneva so po oceni strokovne žirije, ki sta jo sestavljala likovna kritika Mario Berdič in Nina Jeza bile podeljene nagrade in sicer razstava v galeriji ARTB v Mariboru.

Nagrajeni slikarji so:
JANJA BLAZONA      Varaždin
MARJAN PINTAR      Miklavž
ALBINA KRAGELJ    Radenci
MARIJA PAVLIČ        Murska Sobota
ZVONKO BARTOK     Maribor
IVANA P. KUHAR       Rače
BRANKO POČKAR    Selnica ob Dravi
RAJKO FERK              Zgornji Duplek
IRENA FERK              Zgornji Duplek
SIMON VRBNJAK     Maribor
ANA KRAJNC            Hoče
MARE TANZ              Slovenj Gradec
MANJA MIKETIČ      Maribor
IGOR DACINGER     Slovenska Bistrica

Ostali soudeleženci slikarskega srečanja pa so: Peter Bajec - Maribor, Marjana Kmet - Velika Polana, Tija Harc - Maribor, Miranda Kozic - Murska Sobota, Antonija Grum - Gornja Radgona, Andrej Okreša - Maribor, Janja Jozelj - Maribor, Karel Kosednar - Murska Sobota, Dado Božovič - Maribor, Jože Slana - Ljutomer, Lidija Ulbin - Rogaška Slatina, Tamara Merčnik - Dravski Dvor, Mojmir Plevnik - Slovenj Gradec in Slavica Biderman - Celje.

Bilo je stkano veliko novih poznanstev in prijateljstva z željo še veliko tako uspešnih in lepih druženj tudi v prihodnje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje