Dalmatinske klape znova v Ljutomeru

Koncert bo 21. septembra ob 20.00 v športni dvorani ŠIC Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 6. september 2013 ob 17:12
Dalmatinske klape bodo ponovno nastopile v Ljutomeru, foto: Damir Skuhala

Dalmatinske klape bodo ponovno nastopile v Ljutomeru, foto: Damir Skuhala

Po razprodanem koncertu marca letos, se v Ljutomer ponovno vračajo, tokrat še v večjem številu največje in največkrat nagrajene Dalmatinske klape. Koncert bo 21. septembra ob 20.00 v športni dvorani ŠIC Ljutomer.

Dalmatinske klape navdušile polno dvorano
Dalmatinske klape navdušile polno dvorano

Predprodaja kart je na vseh Eventimovih mestih, dobite pa jih tudi v ŠIC-u Ljutomer. Cena vstopnice je 16 evrov.

Najlepše dalmatinske pesmi bodo prepevali:
KLAPA ŠUFIT - leta 1992 se skupina mladih, talentiranih srednješolcev zbere na podstrešju gimnazije in prične s petjem dalmatinskih pesmi, od takrat naprej so osvojili številne nagrade, med drugim so bili trikrat absolutni prvaki na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu (2006, 2007 in 2008). Trenutno najbolj poslušani dalmatinski hit prihaja iz njihove klape z naslovom Ne diraj moju ljubav.

KLAPA SVETI JURAJ - je klapa hrvaške vojne mornarice (HRM), ustanovljena leta 2001 s ciljem predstavitve oboroženih sil RH na mednarodnem srečanju vojaških sil iz celega sveta v Lourdesu. Njihove nagrade so: 1. nagrada na internacionalnem festivalu v Boleslawiecu, zlata plaketa v Porinu 2005, 1. nagrada za najboljšo dalmatinsko pesem na Korčuli 2010. Verjetno je vsem poznan hit Ružo crvena.

KLAPA CAMBI - je ustanovljena leta 1986 in od takrat dalje deluje v sestavi KUD-a CAMBI iz Kaštel Kambelovca. Naziv izhaja iz priimka plemeniške družine Cambi. So ena izmed najpopularnejših dalmatinskih klap, ki je skozi vsa leta njihovega delovanja osvojila niz nagrad: zmagovalci na festivalu v Veroni 1998, zmagovalci na festivalu dalmatinskih klap v Omišu 1998, 1999, 2000, večkratni nagrajenci Porina-največjega hrvaškega glasbenega priznanja (2000, 2002, 2005, 2008) in pa letošnji prvaki 16. Šibenske šansone s pesmijo Oprosti mi jube, so tudi nagrajenci za največkrat poslušano in predvajano pesem Ne more mi bit leta 2010 in pesmijo Kriva karta 2009.

KLAPA MASLINA - od taverne do koncertne dvorane. Ko ena klapa doživi četrt stoletja obstanka, kolikor to leto slavi Šibenska klapa Maslina je dokaz da klapska pesem ni izumrla z izumrtjem kultnih tavern v katerih se je nekoč prepevalo ob igranju kart, ob slanih sardelah, kosu kruha al pa ob koščku pršuta, če je bila dobra letina. Za klapo Maslina je pemi pisal Arsen Dedič, ki ni nikoli skrival, da mu je klapa Maslina najbolj simpatična klapa. Klapa Maslina je nastala iz prej nastale legendarne klape Šibenik, ki je vladar Omiškega festivala klap. Klapo vodi najlepši hrvaški klapski glas Branko Bubica, vsem poznan z pesmijo Da te mogu pismom zvati.

Spodaj si lahko ogledate odlomek iz njihovega koncerta v Ljutomeru marca letos ter nekaj njihovih pesmi.











Klape v Ljutomeru


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46