Nove slačilnice nogometašev v Radencih

Objekt je Občino Radenci in sponzorje stal 360.000 evrov

Filip Matko, nedelja, 8. september 2013 ob 08:58
Slovesno rezanje traku

Slovesno rezanje traku

V Občini Radenci so od sobote, 7. septembra, dalje uradno bogatejši za slačilnice in tribune v Športno-rekreativnem centru Slatina, kar je veljalo proračun te občine in sponzorje okrog 360 tisoč evrov, 30 odstotkov (v višini 107 tisoč evrov) je znašal prispevek države. Še najbolj je tega sigurno vesel predsednik Nogometnega kluba Slatina v Radencih, Željko Domjan, kajti kar devet selekcij bo odslej imelo normalne pogoje za delo.

Na zunanjih travnatih igriščih namreč trenirajo pravzaprav vsak dan naslednje starostne skupine nogometašev: U-6, U-8, U-10, U-12, U-13, mladinci in članska ekipa nogometašev NK Slatina, ki nastopa v 1. medobčinski nogometni ligi, s sedežem v Murski Soboti. Ta ekipa je prav letos doživela največji uspeh, kajti nastopila je v finalu Pomurskega nogometnega pokala, a proti ekipi NK Veržej 3. avgusta izgubila 1 : 3. So pa po žrebu Nogometnega pokala (Hervis) Slovenija 2013/2014 v prvem krogu v Radencih gostili ekipo prvoligaša NK Gorica ter izgubili le z minimalnim rezultatom 0 : 2.

Ker smo navedli, da trenira kar devet selekcij, je treba omeniti, da so na jubilejni prireditvi 7. septembra nastopili kot ekipa še veterani NK Slatina, ki so ob 14. uri igrali ekshibicijsko tekmo s pomurskimi novinarji in zmagali z 2 : 0 ter proti gospodarstvenikom v Radencih, s katerimi so izgubili 0 : 2. Ekipa novinarjev pa je gospodarstvenike porazila z 1 : 0. Že tretji mesec trenirajo v okviru NK Slatina tudi zainteresirane nogometašice v ženski ekipi.

Prireditve oziroma tekme na praznični dan so se na igriščih Športno-rekreativnega centra Slatina pričele že ob 9.uri. Začeli so namreč najmlajši. V kategoriji U-7 je domača ekipa NK Slatina premagala ekipo NK Apače s 3 : 0. V kategoriji U-9 je domača ekipa NK Slatina zabeležila zmago proti kombinirani ekipi NK Tomejnik/Križevci 1: 0, izgubila proti ekipi NK Apače 0 : 1 ter proti ekipi NK Zlatoličje 1 : 10. V tej skupini je NK Zlatoličje premagalo še ekipo NK Apače z 1 : 0. V kategoriji U-11 je bila najuspešnejša ekipa NK Mura, ki je ekipo NK Apače premagala 10 : 0, domačo ekipo NK Slatina 7 : 0, kombinirano ekipo NK Tromejnik/Križevci pa z rezultatom 5 : 1. NK Tromejnik/Križevci je proti ekipi NK Apače zabeležil zmago 3 : 1, a tekma NK Slatina – NK Apače se je končala z rezultatom 1 : 0. V kategoriji U-13 je domača ekipa NK Slatina iztržila zmago proti NK Gornja Radgona s 3 : 2. Srečale so se tudi mladinske ekipe. Mladinci NK Slatina – so proti kadetom NK Gornja Radgona izgubili s kar 1 : 13 (to je bil najštevilčnejši rezultat izmed vseh tekem !).

Ob 15. uri se je pričela uradna prireditev otvoritve novih slačilnic in tribun v Športno-rekreativnem centru Slatina, kjer je imel slavnostni nagovor župan Občine Radenci Janez Rihtarič, ki je spomnil na 10-letno zgodovino prizadevanj, da je končno dograjen ta lep športni objekt. Športnikom in občanom pa je ob tem zaželel obilo športnih uspehov ter užitkov v prihodnje. Čestitkam se je pridružil predsednik Medobčinske nogometne zveze Danilo Kacijan, slovesno pa sta trak prerezala predsednik NK Slatina Željko Domjan in Milan Pintarič iz podjetja, ki je gradilo objekte. Vsem sponzorjem so razdelili spominske nogometne žoge s podpisi igralcev NK Slatina, a igrišča in tribune je blagoslovil radenski župnik RKC Janko Ivančič. Pet mladih iz Plesne šole Zeko Murska Sobota pa se je predstavilo s plesi hip-hop in breakdance.

Ob 16.30 se je pričela še prvenstvena nogometna tekma članov 3. kroga v 1. medobčinski nogometni ligi Murska Sobota sezone 2013/2014 med domačo ekipo NK Slatina ter gosti ekipe NK Kema Puconci.  Gostje so opravičilo vlogo favoritov, kajti zmagali so tretjo tekmo zapored, tokrat v Radencih, z minimalnim rezultatom 1 : 0. Zadetek so zabili že v prvem polčasu tekme.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport