Eurobasket 2013 skozi navijaške oči

Deset navijaških lekcij in fotoutrinki s tekme med Slovenijo in Gruzijo

Jerneja Domajnko, nedelja, 8. september 2013 ob 18:48
Eurobasket 2013: Slovenija - Gruzija

Eurobasket 2013: Slovenija - Gruzija

Obiskali smo tekmo med Slovenijo in Gruzijo na Evropskem prvenstvu v košarki, ki se odvija pri nas. Po napeti končnici je Slovenija tekmo v Celju dobila z 72:68.

Deset navijaških lekcij s tekme med Slovenijo in Gruzijo:
1. Gledati tekmo pred televizorjem ali jo doživljati v dvorani sta dve povsem različni stvari - preko ekrana bistveno več vidiš, v dvorani pa imaš dejansko občutek, da si 6. igralec slovenske reprezentance.

2. Slovenska košarkarska reprezentanca bi bila še boljša, če bi ljudje energijo, ki jo uporabljajo za žvižganje nasprotniku, usmerili v spodbujanje "naših".

3. Za navijače je v Celju dobro poskrbljeno. Ne manjka stojnic z navijaškimi rekviziti, prostovoljke pa nekatere nalepke celo zastonj lepijo na kožo.

4. Nalepke je s kože najlažje odstraniti z oljem ali kremo.

5. Uradna navijaška cona je v Celju (pre)daleč od Dvorane Zlatorog. Pred dvorano pa sta za navijače dva šotora z različno glasbo.

6. Ne glede na glasbeni okus, Natalija Verboten morda ni najboljša izbira za zabavo po košarkarski tekmi.

7. Pijača je cenejša v dvorani kot pa v šotorih pred dvorano.

8. Zrcalnorefleksni fotoaparati (fotoaparati, katerim je mogoče menjati objektiv) so preveč dobri, da bi ti ga dovolili nesti v dvorano. Tudi prepričevanje, da imaš mali objektivček, s katerim ne moreš skoraj nič približati in poslikati, ne pomaga.

9. Mali fotoaparati in telefoni ne dajejo vtisa (pol)profesionalnosti in se jih lahko nese v dvorano.

10. Kar ni dovoljeno nesti v dvorano in hkrati ne želiš vreči v smeti, ti shranijo v posebnem prostoru do konca tekme. Do takrat pa upaš, da boš te stvari še kdaj videl ...


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija