V Unterhundu nastopili The Vibrators

Unterhund je ponosno gostil legende londonskega punk rocka The Vibrators

Maja Majč, nedelja, 8. september 2013 ob 22:11
The Vibrators v Unterhundu

The Vibrators v Unterhundu

V petek, 6. septembra, je Unterhund ponosno gostil legende londonskega punk rocka Vibratorse. The Vibrators so ena od skupin, ki so skupaj s Sex Pistols, The Clash, The Damned, Siouxsie And The Banshees in drugimi nastopile na prvem zgodovinskem punk-rock festivalu v londonskem Clubu 100 leta 1976 in s tem sodelovale v ustvarjanju punk rock zvoka, ki je usodno spremenil zgodovino rock'n'rolla.

Z njihovo pesmijo "Troops Of Tomorrow" so zasloveli The Exploited, prirejali pa so jih tudi Die Toten Hosen, GBH in celo REM. The Vibrators so s svojim surovim zvokom vplivali tudi na današnji revival garage punk rock bendov. V 37 letih obstoja so objavili številne studijske in žive albume in nešteto kompilacij ter odigrali turneje s skupinami, kot so The Stranglers, Sex Pistols, The Clash, Iggy Pop, UK Subs, Vice Squad, The Damned, nastopili na mnogih festivalih, večkrat tudi na največjem tradicionalnem punk festivalu "Holidays In The Sun", sedaj "Rebellion", na katerem vsako leto igra več kot 100 punk skupin s celega sveta, ter na turnejah obiskali Severno in Južno Ameriko ter praktično vse evropske države.

Na svojem prvem koncertu v Ormožu so The Vibrators predstavili novi album in seveda odigrali večino svojih nepozabnih uspešnic. Podporo so jim nudili zagrebški punk rockerji Eksodus, ki so ob tej priložnosti proslavili svoj trideseti rojstni dan.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46