Vabljeni na 2. Folklorni festival Prlekije

Oba dneva bo sodelovalo čez 20 skupin iz občin Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij, Ormož, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž, Veržej, Križevci, Razkrižje in Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 10. september 2013 ob 12:591
Folklorni festival Prlekije, foto: Danilo Ivančič

Folklorni festival Prlekije, foto: Danilo Ivančič

Prijazno vabljeni na 2. Folklorni festival Prlekije, ki bo potekal v soboto 14. septembra in v nedeljo  15. septembra. Oba dneva bo ob 13.30 uri potekala povorka sodelujočih skupin po Babincih, ob 14.00 uri pa bo  program pred Vaško-gasilskim domom Babinci v velikem pokritem prostoru.

Predstavile se bodo odrasle folklorne skupine iz celotnega območja Prlekije s prikazom plesov, šeg in navad. Širši javnosti pa bodo predstavili tudi delo skupin in s tem pripomogli k promociji Prlekije.

Oba dneva bo sodelovalo čez 20 skupin iz občin Apače, Gornja Radgona, Radenci, Sveti Jurij, Ormož, Središče ob Dravi, Sveti Tomaž, Veržej, Križevci, Razkrižje in Ljutomer.

Vse prisotne bosta pozdravila in nagovorila tudi direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, mag. Igor Teršar in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

Vstopnine ni!

olinad sreda, 11. september 2013 ob 22:26

V Bobincih de opel lüšno. Tan se dobimo, pa spletejok rdečke si soboj prinesen za vsokši slučej. Tiho

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje