Priljubljena pomurska glasbena skupina Weekend band letos praznuje desetletnico

V sodelovanju z nogometnim klubom NK Goričanka Rogašovci, skupina organizira veliki koncert za tradicionalno Goričankino noč in 10. obletnico Weekend banda!

Samanta Gomboc, četrtek, 12. september 2013 ob 12:46
Weekend band je glasbena skupina iz Rogašovec, ki se je pred desetimi leti podala na pomursko sceno z željo »zabavati čim večje množice ljudi različnih starostih skupin«, kar jim je v teh desetih letih tudi odlično uspevalo. »Najbolj nore fešte so vedno gasilske veselice,« nam je pred pogovorom zaupal član skupine Tomaž Mekiš in dodal: »Teh je zadnji čas vse več in vsaka je po svoje nora. Res uživamo, ko obiskovalci norijo z nami

Weekend band nastal iz skupin Impulz in Fantje z Rdečega brega
Glasbeno skupino so jeseni leta 2003 ustanovili Dejan Šinko, Milan Čurman, Jože Bertalanič, Tomaž Mekiš in Danijel Rac. Prav v tem času sta namreč razpadli glasbeni skupini Impulz in Fantje z Rdečega brega, na kar so se nekateri člani združili in si zastavili malo večje načrte. Vendar pa se je v vseh teh letih zamenjalo več članov, tako da sta od ustanoviteljev ostala samo dva - Milan in Tomaž. Sedaj poleg njiju Weekend band že dve leti sestavljajo še Andrej Bunderla, Andrej Cör in Tadej Ropoša.

Že po mesecu dni vaj so prvič nastopili
Vedno nasmejani fantje se še zelo dobro spomnijo svojega prvega nastopa na Martinovanju v Rogašovcih: »Sami smo bili takrat zelo presenečeni nad pozitivnim odzivom obiskovalcev, saj smo prej vadili komaj kakšen mesec in to nam je dalo energijo za nadaljnje delovanje. Nastop se je takrat izkazal za zelo zadovoljivega, saj so se od takrat naprej začela redna povpraševanja za našo skupino in se z leti stopnjevala vse do danes, ko skoraj ne mine vikend, da ne bi bili na odru,« nam je zaupal Tomaž.

Hrvaško in slovensko narodnozabavno glasbo začinijo z rockom
Na začetku glasbene kariere so igrali le v zahodnem delu Goričkega, zdaj pa se lahko pohvalijo z igranjem po Sloveniji in tudi v tujini. »Pomurska glasbena scena je zelo zanimiva. V teh krajih je bil vedno bolj poudarek na hrvaški zabavni glasbi, zato smo se tudi sami odločili za takšen stil, dodali pa smo še slovensko zabavno in narodnozabavno glasbo s frajtonarico, kjer smo bili dolgo časa edina takšna skupina v tem delu Prekmurja,« še pravijo. Fantje so nato dodali še nekaj rocka in rock`n`rolla ter našli magično formulo za dobro zabavo: »Najraje igramo glasbo, s katero obiskovalce spravimo na plesišče in jih zabavamo. Kakšna glasba je to, pa lahko ugotoviš samo z večletnimi izkušnjami

Fantje obljubljajo še več avtorskih komadov
Kmalu po nastanku skupine so fantje posneli tri avtorske pesmi - Ljubo doma, Pij na ex in Piti piti pa nej popistiti, vendar so se šele predlani ponovno podali v studio in takrat je nastal singel Čez noč pozabil sem nate. »Takrat smo tudi dobili zagon za več avtorskih komadov in tako smo začeli delati na besedilih in melodijah, ki se jih je v tem času že kar nekaj nabralo, vendar enostavno ne najdemo časa, da bi se odpravili v studio in pesmi posneli,« pove Tomaž. Vsak član skupine ima namreč redno službo, a jim je vmes uspelo še amatersko posneti polko Sanjska roža in valček Zadnji poljub, katerih avtor je njihov član Andrej Bunderla. Kljub temu pa zarotniško namignejo, da imajo v načrtu izdati še kakšno pesem ali dve.

Pozabljene harmonike ter nastopi po Avstriji in Nemčiji
V desetih letih so tako doživeli marsikaj, a pravijo, da se spominjajo pozitivnih doživetij, na slabe pa raje pozabijo. Med drugim se radi nasmejijo ob anekdoti o bivšem harmonikarju, ki je pozabil harmoniko pred gostilno, naslednji dan pa se ni mogel spomniti, kje jo je pustil in jo je potem iskal po celi vasi. »V spominu pa so nam ostali tudi vsi nastopi v Avstriji in Nemčiji, kar je za nas vedno posebno doživetje, saj nas tam organizatorji sprejmejo vedno z odprtimi rokami in poskrbijo, da se res najboljše počutimo

»Brez vztrajanja pridejo padci in tako se hitro zgodi, da skupina propade«
Trenutno fantje res igrajo skorajda vsak dan v vikendu: »Še sami ne vemo, kako nam uspeva zdržati takšen tempo, sigurno so zato krivi obiskovalci, ki nam vedno znova dajo energijo za naprej.« Ob svojem dolgoletnem delovanju bodo tako oboževalcem 28. septembra na igrišču v Svetem Juriju pri Rogašovcih pripravili koncert. A več o tem sledi kmalu.Kje pa se vidijo fantje v prihodnosti? »Brez vztrajanja pridejo padci in tako se hitro zgodi, da skupina propade. V prihodnost ne gledamo preveč. Cilj nam je vztrajati na tem, kar smo 10 let gradili in po možnosti nadgrajevati doseženo

V sodelovanju z nogometnim klubom NK Goričanka Rogašovci, skupina organizira veliki koncert za tradicionalno Goričankino noč in 10. obletnico Weekend banda!

Dogajalo se bo v soboto 28.9.2013 na asfaltnem igrišču v Sv. Juriju pri Rogašovcih!

PROGRAM PRIREDITVE:
- 16:00 Mladinska prvenstvena nogometna tekma NK Goričanka : NK Apače
- 19:00 nastop učencev kitarske delavnice TADEJA ROPOŠE
- 20:00 tradicionalno VLEČENJE VRVI GORIČANKINE NOČI
- 20:00 glasbena skupina ICE&BACARDI
- 21:00 glsabena skupina TROPIK
- 22:00 koncert skupine WEEKEND BAND ob 10. obletnici delovanja + glasbeni gost FRANC GORZA
- 23:00 koncert legendarne prekmurske skupine MAGNET
- 01:00 žur do jutra z WEEKEND BANDOM

Skozi ves čas bo potekala tudi nagradna igra!

Vabimo vse, ki bi se želeli pomeriti v tradicionalnem vlečenju vrvi, da se prijavite na številki 040307160 ali 041380229! Lahko se prijavite tudi pred samim tekmovanjem!

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na tradicionalni Goričankini noči in 10. obletnici delovanja skupine WEEKEND BAND!

Se vidimo 28.9. na igrišču v Sv. Juriju!

VSTOPNINE NI!!!


Več v Glasba in film