Praznovali so okrogle obletnice porok

Srečanje zakonskih jubilantov župnije Mala Nedelja

Jože Žerdin, petek, 13. september 2013 ob 10:581
Srečanje zakonskih jubilantov

Srečanje zakonskih jubilantov

V župniji Mala Nedelja so v soboto, 7. septembra, pripravili že šesto leto srečanje zakonskih jubilantov župnije Mala Nedelja, ki letos praznujejo okrogle obletnice porok. Srečanja se je udeležilo šest zakonskih parov, dva med njimi sta bila, ki letos praznujeta zlate poroke.

Najprej so se zakonski pari zbrali v domači župnijski cerkvi sv. Trojice, kjer je domači župnik Tomislav Roškarič za zakonske jubilante daroval zahvalno sveto mašo, med mašo so zakonci obnovili zakonsko zvestobo in prejeli blagoslov. Župnik se je v pridigi zahvalil zakonskim parom, da že toliko vrsto leto negujejo sveti zakon, nekateri nekaj let, drugi pa celo petdeset let.

Večkrat je v pridigi pohvalil, da še naj naprej živijo v slogi, spoštovanju, ljubezni in razumevanju ter da še naj naprej negujejo družinsko življenje. Dotaknil se je tudi hiše in rodnega doma, kjer so zakonci prej živeli in so zapustili rodni dom očeta in mater in da ne smejo pozabiti svojega doma od kod izhajajo. Ob tej priložnosti je župnik blagoslovil darila, katera so prejeli zakonski pari v spomin.

Med zahvalno sveto mašo je pel domači cerkveni pevski zbor župnije Mala Nedelja. Na koncu svete maše so jim člani Kolpingove družine podarili skromna darila za spomin, katere je prispevalo združenja Kolpingove družine, ki delujejo po vsem svetu, tudi v Sloveniji, kjer imajo sedež v Mariboru. Župnija Mala Nedelja  pa ima že 12 zavzetih članov, ki delujejo v okviru združenja Kolpingove družine. Na koncu so se vsi zakonski pari zbrali v župnijskih učilnicah na pogostitvi in druženju, katero so pripravili člani združenja Kolpingove družine.

TUNČEK nedelja, 15. september 2013 ob 11:58

Lep običaj pr Malinedli Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno