Peta obletnica delovanja DOSOR-ja

Piknik stanovalk in stanovalcev ter zaposlenih doma, kot tudi svojcev

Filip Matko, sobota, 14. september 2013 ob 08:48
DOSOR

DOSOR

Vsako leto jeseni se spomnijo uradne jesenske otvoritve DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, s primerno prireditvijo. Tako je bilo tudi letos, ko ta ustanova praznuje peto obletnico svojega delovanja. Piknik za stanovalke in stanovalce doma ter njihove svojce so pripravili v petek, 13. septembra, ki so se ga v velikem številu udeležili tudi zaposleni v domu.

Ob 12. uri se je pričela krajša kulturna prireditev in to pod streho posebnega prireditvenega šotora, ki so ga dan poprej postavili na parkirišču pred domom. Zapel je združeni pevski zbor Večerna zarja (v njem pojo stanovalke in stanovalci doma) ter pevski zbor Navdih (v njem pojo zaposleni), ki jih vodi Suzana Divjak, z instrumenti pa spremljajo mladi, otroci zaposlenih.

Vse zbrane je pozdravila direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser, ki je poudarila letošnjo peto obletnico delovanja te ustanove v Radencih ter številno skupino prostovoljk in prostovoljcev, ki se vključujejo in soustvarjajo v različnih dejavnostih doma ob zaposlenih strokovnih delavkah in delavcih. Temu je sledila tokratna pogostitev s tradicionalnim bogračem (divjačinski golaž), pecivom iz domske kuhinje ter a posebej, na prostem pečenimi palačinkami.

Pripravljen je bil tudi bogat srečelov, zbrane prispevke od srečk pa bodo namenili za nabavo počivalnika v domu. Društvo upokojencev Radenci, ki ima v DOSOR-ju svojo društveno pisarno, je organiziralo stojnico z ročnimi deli svojih članic ter na posebnem propagandnem panoju predstavilo svoj program »Druženje«, ki se ga izvaja v sodelovanju z DOSOR-jem za njihove stanovalke in stanovalce.

Za plesno zabavo po uradnem delu je poskrbel mladi glasbenik Mark Tivadar iz Malih Bakovec pri Murski Soboti, ki je že nekajkrat v DOSOR-ju zabaval stanovalke ni stanovalce ter članice in člane Društva upokojencev Radenci na tradicionalnih seniorskih večerih, ki se jih pripravi vsak tretji četrtek v posameznem mesecu. Tako kot so zaplesali na tokratni petkovi zabavi, bodo plesne korake lahko ponovili že naslednji četrtek, 19. septembra, na prihodnjem seniorskem večeru.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno