Najprostovoljci na sprejemu pri razkriškem županu

Nominirance in slovenske najprostovoljce iz Prlekije je sprejel župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič

Prlekija-on.net, sobota, 14. september 2013 ob 23:42

V prazgodovinski naselbini Gradišče na Šafarskem

V petek, 6. septembra, so se od 13.30 do 17.00 ure na območju Občine Razkrižje mudili letošnji nominiranci in slovenski najprostovoljci iz Prlekije. Sprejel jih je župan Občine Razkrižje in dolgoletni zaveznik MCP-PC NVO, Stanko Ivanušič ter jim nazorno predstavil številne smele in uspešno izvedene projekte in veliki razvoj lokalne skupnosti.

Za odličen sprejem so se mu zahvalili mag. Gordana Možina iz Ljubljane, predstavnik PGD iz Zgornje Polskave ter Nina Stegmüller v imenu soorganizatorja dogodka - Mladinskega sveta Ljutomer in Mladinskega centra Prlekije - Pokrajinskega centra NVO.

Sledila je pogostitev v realizaciji tamkajšnega Turistično informativnega centra pod vodstvom Tadeje Ivanušič s sodelavkami in sodelavci ter nato ogled prazgodovinske naselbine Gradišče na Šafarskem s prikazom življenja izpred 5500 leti s pokušino pra-kruha iz pra-peči, obisk stojnic, sprehod po turistični pešpoti mimo številnih zdravilnih energetskih točk, obisk Ivanovega izvira s pokušnjo zdravilne vode ter ogled romarske cerkve Sv. Janeza Nepomuka.

Županja sprejela najprostovoljce
Županja sprejela najprostovoljce

Najprostovoljce je sprejela tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

V spodnjem videu si lahko ogledate reportažo iz sprejema na Razkrižju.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje