Romun in Španec z ukradenima voziloma

Vozili sta imeli ponarejeni številki šasije, voznika pa sta se izkazala z ponarejenimi listinami za vozila

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. september 2013 ob 18:183
V nedeljo, 15. septembra, ob 11.30, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor, na avtocesti A5 Maribor – Lendava, na izvozu Sv. Trojica, ustavili 39-letnega Romuna, voznika osebnega avtomobila, znamke BMW X1, španskih registrskih oznak.

Neposredno za tem vozilom je po avtocesti vozil 33-letni Španec, voznik osebnega avtomobila, znamke Volkswagen Tiguan, prav tako španskih registrski oznak. Slednji na znak policistov ni ustavil in je odpeljal naprej v smeri Lendave. Zato so mariborski policisti o tem obvestili svoje murskosoboške kolege, ki so vozilo in voznika ustavili na počivališču Murska sobota – jug.

V postopku preverjanja so policisti ugotovili, da je bilo vozilo znamke BMW X1 ukradeno 20. avgusta letos v Španiji, vozilo znamke Volkswagen Tiguan pa je bilo ukradeno 6. septembra letos v Italiji. Vozili sta imeli ponarejeni številki šasije, voznika pa sta se izkazala z ponarejenimi listinami za vozila.

Vozili so jima policisti zasegli in oba voznika pridržali. Zoper oba bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.


Več v Črna kronika