Festival ljubiteljev bencina v Mariboru

Ob Ledni dvorani v Mariboru je potekala prireditev Oktanfest

Jasna Lampreht (Bikers World), torek, 17. september 2013 ob 19:34
Oktanfest v Mariboru

Oktanfest v Mariboru

13. in 14. septembra je ob Ledni dvorani v Mariboru potekala prireditev Oktanfest, ki ga je organiziralo podjetje Expo Biro v sodelovanju z revijo Bikers World in lokalnim klubom Free Riders PMC.

Revija BW je organizirala in izvedla razstavo predelanih motociklov, imenovano Custom Show. Klub Free Riders PMC je poskrbel za vso logistično podporo in potrebno pomoč pri realizaciji prireditve ter za udeležbo drugih motociklističnih klubov. V pomoč pri organizaciji se je vključil tudi Bartolo Lampret iz Maribora, dober poznavalec bikerske scene in kolumnist revije Bikers World. Celotna prireditev je bila organizirana brezhibno, manjkala je le podpora prebivalcev Maribora, saj je prireditev bila slabo obiskana.

Med razstavljenimi motocikli, ki so predelani, dodelani ali na novo narejeni sta bila tudi predelovalca (Custom Bike Builder) iz Madžarske in Nemčije, ki pa deluje v Sloveniji. Iz Budimpešte je dva motocikla pripeljal Sandor Gorbe iz delavnice Radical Garage. Ogledali ste si lahko tudi 7 motociklov nemško slovenskega customizerja Jurgen Petric – Yogi,  iz delavnice Biker Point Gornja Radgona.

Svoje mojstrovine so razstavljali tudi slovenski predelovalci. Največ (8) motorjev predelanih v stilu »Bobber« je pripeljal domačin Peter Adam iz delavnice 503 Bobber. Razstave se je udeležila tudi ekipa Dreamachine, na čelu katere je svetovno znani Custom Bike Builder, Tomaž Capuder iz Ljubljane. Svoje kreacije na področju predelav so prispevale še delavnice: Custom North iz Ivančne Gorice, Motorcycle Temple iz Zgornje Polskave, Klemenčič Bikes iz Maribora, Lars iz Celja, Marko iz Slovenske Bistrice ter Team 3 iz Maribora. Za popestritev razstave je na ogled bil dan tudi motocikl INDIAN – Big Cheef, Roadmaster,  letnik 1947 iz privatne kolekcije zbiralca iz Vranskega in trikolesnik (trike) lastnika iz Murske Sobote.

Takšna prireditev seveda ne more potekati brez podpore stojnic z dodatno opremo in nakitom. Ti ponudniki so prišli iz Stutgarta (Nemčija), Brescie (Italija), Budimpešte (Madžarska) in Slovenije. Kot se za prireditev spodobi je komisija v sestavi organizatorja razstave Custom Show-a revija Bikers World in glavnega  organizatorja prireditve Expo Biro, pod vodstvom Tomaža Capudra, ki kot svetovno uveljavljeni customizer ni želel nastopati v konkurenci za izbor najboljših predelav, ocenila eksponate in odločila sledeče:

Kategorija »Caffe Racer«
  1. Triumph Scrambler – Španik d.o.o.
  2. Stiletto – Radical Garage
  3. Benelli – Lars & Motorcycle Temple
Kategorija »Bobber«
  1. Geronimo – 503 Bobber
  2. Escape – 503 Bobber
  3. Yamaha XS 650 – 503 Bobber
Kategorija »Custom«
  1. Custrom Promises – Radical Garage
  2. Black Bess – Biker Point
  3. 777 – Klemenčič Motorcycles
Kategorija »Radical (Freestyle)«
  1. The Fleet street – Team 3 tehnologies
  2. Pure blood – MG
  3. My Possition – Custom North
Prireditev je popestril tudi bogat spremljajoč program. Največ zanimanja je požel akrobatski nastop (Stunt show) Jureta Križmana v tandemu z Lukom Markom Grošljem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno