Na Razkrižju so zakonski pari obujali spomine na minula zakonska leta

Drugo srečanje zakonskih jubilantov župnije Razkrižje

Jože Žerdin, četrtek, 19. september 2013 ob 11:38
Srečanje zakonskih jubilantov župnije Razkrižje

Srečanje zakonskih jubilantov župnije Razkrižje

V obmejni župniji Razkrižje so v soboto, 14. septembra, pripravili že drugo srečanje zakonskih jubilantov, ki letos praznujejo okrogle obletnice porok. Saj so nekateri poročeni že 60, 55, 50 in manj let skupnega zakonskega življenja.

Letos se je srečanja udeležilo 19 zakonskih parov, ki so se najprej zbrali v domači župnijski cerkvi sv. Janeza Nepomuka pri daritveni zahvalni sveti maši, katero je daroval domači župnik msgr. Franc Režonja. V pridigi je župnik pohvalil prizadevanja zakoncev, da tako skrbno skrbijo in negujejo svoj zakon, katerega negujejo v veri, ljubezni, spoštovanju in razumevanju en do drugega.

Med sveto mašo so obnovili zakonsko zvestobo ter se hkrati zahvalili za vse kar so dobrega postorili v zakonu, predvsem za vzgojo otrok. Ob tej priložnosti jim je domači župnik podaril spominska župnijska priznanja na srečanje. Od tega se je srečanja udeležilo tudi nekaj parov, ki letos praznujejo okrogle visoke obletnice porok, ki so prejeli posebne župnijske zahvale in darilo kip podobe Marije.

Na srečanje sta prišla dva zakonska para, ki praznujeta 55 let poroke, en par, ki praznuje zlato poroko, to je 50 let skupnega zakonskega življenja in en par, ki je v zakonu že dolgih 60 let in praznuje biserno poroko. Po sveti maši in sprejemu je pred župnijskim domom nastala še skupna spominska fotografija, kar jim bo prav gotovo še dolgo ostalo v spominu. Nato so se vsi skupaj še nekaj časa zadržali na župnijskem dvorišču na pogostitvi in druženju, hkrati pa so tudi obujali spomine na prehojena zakonska leta.

Na svoje domove so zakonski pari iz drugega župnijskega srečanja odnesli lepe vtise in spomine, kajti spoznali so, da je zakon nekaj lepega, zato ga je potrebno spoštovati in negovati tudi s pomočjo molitve in obiskovanje svetih maš.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno