Letos Martinovanje z Modrijani

Martinovanje bo v Ljutomeru 9. novembra pred kletjo Ljutomerčan

Prlekija-on.net, četrtek, 19. september 2013 ob 18:4512
Modrijani

Modrijani

Martinovanje v Ljutomeru, bo letos potekalo v soboto, 9. novembra od 17. ure naprej v ogrevanem šotoru pred kletjo Ljutomerčan. Dan prej bo dogajanje v sklopu Martinovanja tudi na Glavnem trgu.

V soboto bo potekal bogat kulturni program in krst mošta s Künštnimi Prleki, nakar bo sledila zabava z Modrijani do jutranjih ur. Vstopnine ne bo.

Več o petkovem programu bomo objavili v prihodnjih tednih.

Martinovanje 2013


fuckoff petek, 20. september 2013 ob 12:23

Wow!!!!! Kakšen uspeh! Modrijani? še enkrat Wow! čestitam! Me je kar vrglo od navdušenja in ne vem , če se poberem do Martinovega...tak da ne vem , če pridem....še enkrat čestitam in kar tako naprej.....uspešno poneumljajte folk še naprej....v Lotmerku so glavni Modrijani pa razne Dalmatinske klape , pa Zečiči....
še enkrat wow in čestitam!
lp

prlek007 petek, 20. september 2013 ob 13:38

Ka pa tebe mantro? Ti je kej popüstilo?

Ke si misliš, ka de si što žile reza, či tebe nede?

jozejuz petek, 20. september 2013 ob 13:56

No ja, enim itak nikoli nič ne paše. Letos je za razliko od lani, vsaj slovenska glasba. Modrijani so pa ta čas najbolj popularna skupina pri nas. Verjetno bo prireditveni prostor premajhen za vse. Organizator že ve, koga mora pripeljati. Lahko pa pripelje kakšno lokalno garažno skupino, da jih bo tam sedelo 5 navzkriž. Verjetno si tega ne želimo na Martinovanje, ki ima v Ljutomeru dolgo tradicijo in je tej prireditvi potrebno vrniti sijaj, ki ga je imela nekoč.

Mike666 petek, 20. september 2013 ob 15:57

Tüde modrijone so bili garažni dečki pa jih je pet sedelo pa poslušalo Kul
V lotmerke pa za druga še tak neso čule kak hrvatijo pa to ke je "aktualnega"!
Vsakemu svojo.

pravični petek, 20. september 2013 ob 22:40

No, jozejuz, tukaj se pa s teboj strinjam. To ja

Dejstvo pa je, da je tako Martinovanje vseeno za Lotmerške žepe lahko precej drago. Žalosten

S primerno propagando pa se seveda ni bati za slab obisk, ker so Modrijani trenutno tako popularni, da ljudje pridejo tudi iz bolj oddaljenih krajev poslušat njihove nastope. To ja

Almanah sobota, 21. september 2013 ob 12:21

Vse lepo in prav...Vesel da se nekaj dogaja in da je (povečini) pozitiven odziv.

A vseeno je malo nerodno (če se lahko tak izrazim ), da občina nameni denar (če se prav spomnim 6500€) za martinovanje na dvorišču vinogradnika ( res je, je največji ) in v razpisu poda še pogoj, da se prodaja samo njegovo vino ( no če je lokacija pri njem je to skoraj logično ). Samo, a je to pravilno ravnanje?

Če je, potem upam da bo občina naslednje leto to naredila npr. pri Belecu, potem naslednje leto pri Brenholcu in potem pri Starem Hrastu itd itd...in tako rotirala po dvoriščih vinogradnikov in jim financirala martinovanja.

Pa ne me narobe razumeti, samo sem podal svoje mnenje v razmislek.

jozejuz sobota, 21. september 2013 ob 17:06

Verjetno gre za iskanje primernega prostora v mestu. Trg je samo središče in tisto ropotanje sredi mesta verjetno marsikomu ne paše. Klet je le na obrobju a še vseeno v bistvu v mestu. Da bi pa prireditev Martinovanje v Ljutomeru selili nekam na te kraje, kot si jih ti Almanah navedel, je pa malo mimo, se ti ne zdi? Prvo kot prvo, tam niti nimaš primernega prostora nikjer, drugo seliti mestno prireditev nekam v vas, ... Verjetno pa spet gre za dobro slovensko lastnost - favšijo.

Almanah nedelja, 22. september 2013 ob 07:09

Če je to favšija te pač naj bo.....A še vedno se mi to zdi malo mimo, da se nekomu plačuje koncert/prireditev ( z našim denarjem ) na njegovem dvorišču...

Dejan nedelja, 22. september 2013 ob 08:57

Keko jaz ven, Ljutomerčan oz. P&F neje organizator. Vse sküp se samo dogaja na jihoven dvorišči, kar se mi te zdi normalno, ka se jihova pijača odovle. Verjetno je s ten tüdi cenejši najem prostora. Bija je javni razpis in so nejbojšega izbrali. To je Vaščanka d.o.o. oz. Šic bar. Občina pa sofinancira organizatora, ne P&F in sicer 5000 € bruto.

Almanah nedelja, 22. september 2013 ob 16:28

Dejan,

Noben ni nič pisal, da je Ljutomerčan organizator. Točno se ve kdo zadnja leta take stvari organizira...pa je to ne nič narobe.

Meni je bilo rečeno 6500€, sem sedaj po-googlal pa našel razpisno dokumentacijo in res je piše 5000€ bruto, ne vem zakaj krožijo druge številke....Za prodajo vina sem napisa isto kak ti...

Moti me le, da se to odvija na dvorišču enega vinogradnika, ker to bi naj bil praznik vseh vinogradnikov...ampak ok, očitno moti to samo mene, kaj češ....

Bo čas pokazal, če je toti tega vreden ali ne...

Dejan nedelja, 22. september 2013 ob 18:21

Sej se načeloma strinjan s teboj, zakej je to letos pri kleti pa ne ven. Te že gre za kakšen dogovor. Je pa res ka Martinovanje paše v kakšen takšen plac, kak je to letos. Pa če de vsako leto pri drügen vinari, tüdi niman nič proti. Ampak kak je že jozejuz napisa, je te zadevo potrebno seliti nekan izven mesta. Napisa pa sen to bol z namenon, ka nede kakšnih narobe informacij. Razpis se lehko vidi tü:
http://www.jeruzalem.si/uploaded/datoteke/Razpis_Martinovanje_v_Ljutomeru_2013.doc

driver torek, 24. september 2013 ob 15:55

modrijani so že vredi, to bo gužva velka. fuckof, ti pa bi lahko poda kakšen predlog drugi te, ne da samo šimfaš.. v lotmerke bi vsi samo nekej meli pa ka bi se dogajalo, ko pa je kaj pa nikome nič ne paše..

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Družabno