Lep sončen dan izkoristili za snemanje

Ekipa Künštnih Prlekov je izkoristila lep jesenski sončen dan in se peljala in obiskala še nekaj krajev

Prlekija-on.net, petek, 20. september 2013 ob 11:033
Künštni Prleki so snemali na lep sončen dan

Künštni Prleki so snemali na lep sončen dan

Konec minulega tedna, je čudovit jesenski dan poskrbel za nepozabni pogled na naše kraje. Ekipa Künštnih Prlekov je izkoristila ta lep dan in se peljala in obiskala še nekaj krajev.

Pogled s starega picikla je še lepši, obenem pa star picikl privabi tudi poglede ljudi s katerimi so se srečevali. Manjkajoče kadre so posneli na Svetinjah v zasebnem muzeju vojaške opreme, kjer so bili presenečeni nad bogato zbirko Dragana Kokota. V Velikem Brebrovniku jih je presenetil neponovljiv pogled na Traminec v vinogradu družine Belec. Obiskali so tudi sedeža vlade Republike Prlekije.

Hajd na pecikle pa naprej na drugi konec Prlekije. Rodmošci, majhen kraj med Gornjo Radgono in Apačami. Skrit med gozdove, travnike in vinograde. Ozka cesta, ki je dokaz, da je tukaj peljala ozka blatna cesta takrat, ko je mlad fantič Trstenjakov Tunek obiskoval prve razrede osnovne šole v Apačah. Z gospo Marijo so pokramljali o zgodovini. Nečakinja akademika Trstenjaka jim je zaupala nekaj zanimivosti. Njegova spominska soba je izjemen kraj z veliko energije.

Največji del snemanj je tako končan, le nekaj kratkih utrinkov še bodo posneli. Sedaj pa začne delo v montaži, v začetku meseca decembra pa bo preniera štirih novih filmov.


Več v Glasba in film