Vrtec Mala Nedelja gostil ekipo »Požen Evropo«

»Požen Evropo« deluje v sklopu projekta evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič

Silvija Filipič in Jasmina Žnidarič, ponedeljek, 23. september 2013 ob 21:401
»Požen Evropo« deluje v sklopu projekta evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič

»Požen Evropo« deluje v sklopu projekta evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič

V sredo, 18.9.2013, nas je v vrtcu Mala Nedelja obiskala komisija – ekipa »Požen Evropo« v sklopu projekta Evropske poslanke Zofije Mazej Kukovič. V projekt »Hrana za zdravje in delovna mesta« se je v lanskem šolskem letu vključila skupina otrok 2 – 4 leta v sodelovanju s kmetijo Filipič. Na njihovem velikem vrtu, nedaleč stran od vrtca smo posejali ajdo. Seme ajde smo dobili v mlinu Stajnko v Gajševcih, kjer bomo zaključili naš projekt in si ogledali proizvodnjo kašarne.

Tričlanska komisija se je ta dan podala skupaj z otroki in vzgojiteljicama peš do vrta. Na vrtu smo postavili tudi strašilo, ki smo ga dan prej napolnili s slamo in vseskozi smo skrbeli tudi za kompost. Ob vrtu smo postavili še razstavo z raznimi fotografijami sejanja ajde, risbicami otrok in dekorativnimi dodatki iz ajde, ki so še kako popestrili naš vrtni kotiček.

Komisija si je ogledala našo ajdo, ki bo kmalu dozorela. Bili so prijetno presenečeni, saj smo jih pogostili z ajdovimi dobrotami, pripravljenih iz receptov, ki smo jih zbrali v knjižico receptov, katere so nam zaupali starši otrok.

Veseli so bili naših ciljev, ki smo si jih zadali že na začetku projekta, in sicer na zanimiv in zabaven način prikazati otrokom, kako pride seme ajde iz vrta ali njive na mizo.

TUNČEK torek, 24. september 2013 ob 19:12

Lepo, že male je treba fčiti o zemli in gredah pa poljih, se nas hronijo. To ja

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši