Govorili so o nacionalnem mladinskem posvetu

MCP-PC NVO je organiziral predstavitveni simpozij

Prlekija-on.net, četrtek, 26. september 2013 ob 21:27

Peter Debeljak

Da bi bili zainteresirani mladi in širša pomurska javnost nepristransko seznanjena o poteku in zaključkih nedavno izvedenega nacionalnega posveta mladinskih struktur, je MCP-PC NVO minuli petek organiziral predstavitveni simpozij.

Nazorno je bil predstavljen mladinski posvet v Ljubljani, ki je potekal v začetku meseca ter je bil celodnevni. Organiziral ga je Mladinski svet Slovenije. Na njem so sodelovali tudi predstavniki Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra NVO in Mladinskega sveta Ljutomer. V prleškem mladinskem centru so udeležencem predstavili vse štiri module, ki so obravnavale sledeče teme: 1. Predstavitev analize dela in potencialov za rast in razvoj mladinskih svetov lokalnih skupnosti ter razprava o njenih zaključkih; 2. Srečanje deležnikov za pripravo mednarodnega simpozija o priznavanju in vlogi neformalnega izobraževanja za večjo zaposljivost mladih; 3. Volilna pravica pri 16-tih letih; 4. Prehod mladih s posebnimi potrebami iz šole na trg dela. Nazorno sta bili prikazani tudi obe plenarni zasedanji, kjer pa je tekla beseda o: Predstavitev predloga Nacionalnega programa za mladino in Vloga Urada RS za mladino.

Dogajanje je vodil v "pomurski verziji" Alen Senčar, predsednik Mladinskega sveta Ljutomer, pomagalo pa mu je vseh pet udeležencev iz Prlekije, ki so bili na nacionalnem posvetu. Ljubljanski posvet je vodila predsednica MSS Tea Jarc, sodelovali pa so med drugimi tudi predstavniki direktor URSM mag. Peter Debeljak, podsekretar Aleš Ojsteršek, in podsekretar mag. Andraž Zgonc. Posvet je bil vzorno pripravljen in dobro obiskan.

V MCP-PC NVO so o nacionalnem posvetu pripravili tudi TV reportažo, ki si jo lahko ogledate spodaj.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje