Vrhunski športniki in športnice obiskali Prlekijo

Uprava za obrambo Maribor je v sodelovanju s Športno enoto Slovenske vojske organizirala obisk vrhunskih športnic in športnikov, zaposlenih v tej enoti, v Prlekiji

Prlekija-on.net, petek, 27. september 2013 ob 09:27
Skupinska slika udeležencev nogometne tekme

Skupinska slika udeležencev nogometne tekme

Uprava za obrambo Maribor je v sodelovanju s Športno enoto Slovenske vojske v četrtek, 26. septembra, ob 9. uri v športni dvorani Ljutomer ŠIC organizirala obisk vrhunskih športnic in športnikov, zaposlenih v tej enoti, v Prlekiji. V Prlekijo je prišlo 26 vrhunskih športnikov in trenerjev.

Vrhunski športniki in športnice obiskali Prlekijo
Vrhunski športniki in športnice prejeli popotne liste Republike Prlekije

S tem dogodkom so v Upravi za obrambo Maribor sokrajanom v Prlekiji predstavili Slovensko vojsko in njeno Športno enoto najširšemu krogu obiskovalcev. Posebno pozornost so namenili mladim, saj so se vrhunski športniki in športnice srečali z varovanci Varstveno dnevnega centra Ljutomer in učenci OŠ Cvetka Golarja iz Ljutomera. Veselje učencev in varovancev obeh ustanov je bilo nepopisno. Zavzeto so se borili v nogometni tekmi, ki sta jo odigrali ekipi ŠE SV in domačinov. Zmagala je ekipa domačinov z rezultatom 2:1.

Zmagovalna ekipa je prejela majico ŠE SV s podpisi vseh športnikov, ki so se obiska udeležili. Vodja VDC je v svoji zahvali športnikom poudarila, da je to za njih izjemen dogodek, saj so doslej lahko športnike svetovnega nivoja gledali le po televiziji, včeraj pa so jih videli v živo, z njimi tekmovali, poklepetali in od njih prejeli celo avtograme. To se je videlo tudi na njihovih obrazih. Otroci in odrasli s posebnimi potrebami so s pogledom, izrazi na obrazu in kretnjami izkazovali neznansko srečo in hvaležnost. Učenki sta pred številno publiko opravili tudi intervju z uspešno slovensko judoistko Lucijo Polavder.

Na srečanje s športniki so prišli tudi učenci OŠ Ivana Cankarja in gimnazije Franca Miklošiča iz Ljutomera. V nadaljevanju so se športniki odpravili na rekreativni pohod po Jeruzalemu. Med vinogradi jim je o panonskem človeku in Prlekiji spregovoril domačin, dr. etnoloških znanosti g. Miran Puconja, obiskali so sedež »Republike Prlekije«, kjer so prejeli potne listine te »države«, obisk pa zaključili z ogledom proizvodnje v podjetju P&F Jeruzalem Ormož in malico v zidanici Malek na Jeruzalemu.

Športniki, športnice in trenerji, ki so obiskali Prlekijo: Poročnik Miran Stanovnik (Poveljnik ŠE SV, moto rally), Matej Oblak (Trener, vodja biatlonskih reprezentanc), Uroš Velepec (Glavni trener biatlonske reprezentance), Aleksander Grajf (Trener biatlonske reprezentance), Jože Vidmar (Trener kajak, kanu), Gregor Brod (Trener, judo), Miha Potočnik (Trener plavanje), Lucija Polavder (Judo), Vlora Beđeti (Judo), Anamari Klementina Velenšek (Judo), Matjaž Ceraj (Judo), Nina Homovec (Gorsko kolesarstvo), Andreja Mali (Biatlon), Tadeja Brankovič Likozar (Biatlon), Teja Gregorin (Biatlon), Peter Dokl (Biatlon), Teja Zupan (Daljinsko plavanje), Anja Klinar (Plavanje), Nuša Rajher (Taekwondo), Nina Kolarič (Atletika, skok v daljino), Sonja Roman (Atletika,1500 m), Andrej Jerman (Alpsko smučanje), Rok Perko (Alpsko smučanje), Jure Meglič (Kajak na divjih vodah), Peter Kauzer (Kajak na divjih vodah), Željko Moičević (Strelstvo), Dejan Sitar (Lokostrelstvo) in Sašo Kragelj (Motokros).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport