Pester zadnji septembrski četrtek

Kar tri dopoldanske aktivnosti v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 27. september 2013 ob 22:45
Športni ribolov

Športni ribolov

Sejem knjig, praznovanje septembrskih rojstnih dni ter športni ribolov so organizirali v četrtek, 26. septembra dopoldne, v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. V aktivnosti so bili vključeni stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, njihovi zaposleni, članice in člani Društva upokojencev Radenci ter najstarejše članice Društva prijateljev mladine Dokležovje.

Slednje so kot ljudske pevke »Jesensko listje« pripravile prikupen kulturni program za 19 stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, ki v mesecu septembru praznujejo svoj rojstni dan. Program, ki se je pričel ob 9.30, je napovedala gospodinja Damjana Kraner, a povezovala ga je Marija Zver iz DPM Dokležovje. Poleg številnih prekmurskih ljudskih pesmi, ki so jih same »zbrale« iz ljudskega izročila in jih slavljencem zapele, sta dve članici pevske skupine nastopile tudi s skečema. Ob Damjani Kraner je darilca slavljencem razdelila še gospodinja Vesna Razboršek, a ljudske pevke »Jesensko listje« so dodale pesem »Vse najboljše za vas…«. Kajti iz domske kuhinje je sledila tradicionalna torta za vse, ki so se zbrali v domski restavraciji to dopoldne. In zadonelo je iz neštevilnih ust: »Mi se imamo radi…«

Že uro pred pričetkom slovesnega dopoldneva, ob 8.30, je skupina ljubiteljev športnega ribolova krenila v sosednjo vas Boračeva, do tamkajšnjega ribnika. Namakali so trnke ter se pomerili med seboj v ulovu: stanovalci doma in njihovi zaposleni. Rezultat je bil po dobrih dveh urah (še pred kosilom) izenačen 16 : 16 (ulovljenih rib). Med posamezniki – stanovalci je slavil z največ ulova O Tone Prvi Kralj, a med zaposlenimi Klaudija Zemljič, ki je ob Mariji Erveš iz Društva upokojencev Radenci tovrstno aktivnost – športni ribolov – organizirala že drugič.

Med 8. in 15. uro pa je bil v klubskem prostoru DOSOR-ja organiziran sejem knjig. Tudi ta sejem je tokrat bil organiziran drugič, na njem pa se je brezplačno ponudilo vsakemu obiskovalcu knjige, ki so odveč (večje število iste knjige istega avtorja) v domski knjižnici. Kajti vse od samega začetka delovanja doma pred petimi leti se še kar najprej javljajo donatorji oziroma posamezniki, ki brezplačno darujejo knjige za fond domske knjižnice. In tako se vedno znova pojavijo isti naslovi knjig, ki so že na policah domske knjižnice v četrtem nadstropju doma.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46