Odlični rezultati ljutomerskih samboistov

Tekmovalci so nastopili na mednarodnem tekmovanju v Bratislavi in na prvenstvu Evropske unije v Pragi

Prlekija-on.net, nedelja, 29. september 2013 ob 23:34
Samboisti v Pragi

Samboisti v Pragi

Tekmovalci so se udeležili dveh tekmovanj v borilni veščini sambo. Najprej so nastopali na mednarodnem tekmovanju v Bratislavi, nato pa na prvenstvu Evropske unije v Pragi.

Tekmovanja v Bratislavi so se udeležili tekmovalci iz Rusije, Kirgizistana, Češke, Poljske, Nemčije, Avstrije, Slovaške in Slovenije. Med mladinci do 81kg je Miha Štampar osvojil odlično 2. mesto. Po dveh prepričljivih zmagah je moral premoč priznati le v finalu. Blaž Filipič je v kategoriji do 65 kg osvojil 3. mesto. Med članicami do 60 kg je Mihaela Čirič prepričljivo osvojila prvo mesto.

Prav tako je potekalo ekipno tekmovanje evropskih ekip, ki je bilo sestavljeno iz demonstracijskega samba in borb. Ljutomerski tekmovalci so prinesli velik del k zmagi Slovenije na ekipni tekmi.

Čiričeva tretja na prvenstvu Evropske unije v sambu
Prvenstva Evropske unije, ki je potekalo v Pragi se je udeležilo 16 držav. Prvič so na tekmovanju nastopali tudi tekmovalci iz ljutomerskega kluba. Mihaela Čirič je med članicami do 60 kg osvojila odlično tretje mesto. Ob treh zmagah je morala Mihaela premoč priznati samo v polfinalu proti litovski tekmici.

Za Blaža Filipiča in Miha Štamparja je bilo to prvo večje tekmovanje. Med mladinci v kategoriji do 65 kg je Blaž zasedel nehvaležno 4. mesto. Iz neznanega razloga so organizatorji podelili samo eno tretje mesto (na ostalih tekmovanjih sta dva tekmovalca tretja, eden iz zgornje skupine drugi iz spodnje). Blaž je prikazal odlično pripravljenost in dosegel dve zmagi in dva poraza. Drugi poraz je bil zelo boleč, saj so pričakovali bronasto medaljo. Tako pa sta se dva tretja borila za eno medaljo. Kljub temu odlična motivacija za naprej. Miha Štampar pa ni ponovil borb iz Bratislave in je v prvem krogu izpadel.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport