Martinovanje z Modrijani tokrat pri vinski kleti v Ljutomeru

Letos bo praznovanje največjega vinskega praznika potekalo v dveh delih, pripravili pa bodo tudi tekmovanje v huškanju in tekmovanje za naziv najmočnejši Martin

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. september 2013 ob 16:41
Lani je prireditveni šotor bil premajhen za vse

Lani je prireditveni šotor bil premajhen za vse

V prleški prestolnici so v polnem teku priprave na letošnje Martinovanje, letos pa bo praznovanje največjega vinskega praznika potekalo v dveh delih.

Lokalna turistična organizacija Prlekija Ljutomer bo v petek, 8. novembra dopoldan, ob 12. uri, na Glavnem trgu v Ljutomeru organizirala pospravljanje klopotca, ki od sredine avgusta krasi največji trg v prleški prestolnici, številni vinogradniki pa bodo obiskovalcem ponudili v degustacijo vrhunska bela vina, Klub prleških babic pa s ponudbo kulinaričnih dobrot ter glasbo.

Letos Martinovanje z Modrijani
Letos Martinovanje z Modrijani
Za vrhunec Martinovanja poskrbela Jelena Rozga
Za vrhunec Martinovanja poskrbela Jelena Rozga

V soboto, 9. novembra se bo dogajanje preselilo pred vinsko klet Ljutomerčan v Ljutomeru, ki je v lasti podjetja P&F Jeruzalem Ljutomer. Za odlično vzdušje bodo poskrbeli priljubljeni Modrijani, o čemer smo že poročali. "V preteklosti so pri vinski kleti Ljutomerčan že potekale podobne prireditve, ki so bile odlično obiskane. Verjamemo, da bodo obiskovalci tudi za letošnje Martinovanje množično prišli v Ljutomer. Ne bomo jih razočarali," je dejal vršilec dolžnosti direktorja Lokalne turistične organizacije Prlekija Ljutomer Andrej Vršič.

Lokalna turistična organizacija Prlekija Ljutomer je v začetku tega meseca objavila razpis ter izmed treh prijavljenih, ki so oddali ponudbo, organizacijo sobotnega dela Martinovanja zaupala podjetju Vaščanka TP iz Ljutomera. "Gre za podjetje, ki ima veliko izkušenj z organizacijo prireditev in s tem podjetjem smo že tudi v preteklosti odlično sodelovali. Prepričan sem, da bo program, ki so ga navedli v prijavi, zanimiv za obiskovalce," je dodal Vršič.

Tekmovanje v huškanju, tekmovanje za naziv najmočnejši Martin, ...
Podjetje Vaščanka TP je Martinovanje v Ljutomeru pripravilo tudi lansko leto, ko so obiskovalci lahko spremljali bogat program s krstom mošta, več tisoč ljudi pa se je zvečer zabavalo s skupino Tropik in hrvaško pevko Jeleno Rozga. Tudi za letos pa so v tem podjetju pripravili bogat program. "Naše podjetje bo na prireditvenem prostoru postavilo šotor velikosti 750 kvadratnih metrov. Šotor, kjer bo postavljen oder za nastopajoče ter mize in klopi za obiskovalce, bo ogrevan. Kulturni program bomo izvedli skupaj s člani društva Künštni Prleki, ki bodo ob 17. uri tudi poskrbeli za krst mošta. Za vse obiskovalce bomo izvedli nagradno igro in sicer bomo nagradili vse, ki bodo imeli rojstni dan, ko goduje sv. Martin (11. november). S pomočjo Künštnih Prlekov bomo organizirali tekmovanje v vriskanju oz. po prleško huškanju. Prijavnine ne bo, prva tri mesta pa bodo nagrajena. Poleg tega bomo izvedli tekmovanje za naziv najmočnejši Martin, obiskovalci pa bodo lahko ugotavljali težo napolnjene brente z grozdjem. Za dobro vzdušje do 24. ure bo skrbela priznana narodno-zabavna skupina Modrijani," je sobotni program na letošnjem Martinovanju v Ljutomeru predstavil direktor podjetja Vaščanka TP Matej Vrbančič. Na prireditvi bo poskrbljeno za bogato gostinsko ponudbo, v šotor pa bo za obiskovalce vstop brezplačen.


Več v Družabno