Pomagajmo PGD Cezanjevci do nove fasade

Glasovanje poteka do 13. oktobra do 12. ure, glasujete pa lahko največ enkrat na dan

Prlekija-on.net, torek, 1. oktober 2013 ob 10:422
Gasilski dom v Cezanjevcih

Gasilski dom v Cezanjevcih

Slovenske novice v sodelovanju s podjetjem Saint-Gobain Gradbeni izdelki že drugič izvajajo veliko akcijo, v kateri bodo zmagovalnemu gasilskemu društvu prenovili fasado. Vse do 13. oktobra imate čas za podporo enemu izmed 10 prostovoljnih gasilskih društev, ki so se prebila v veliki finale.

V veliki finale se je prebilo deset prostovoljnih gasilskih društev, ki si vsa želijo nove fasade na svojih domovih, toda nova bleščeča fasada čaka le enega zmagovalca, ki bo prejel največ glasov.

Da bo motivacija za oddajanje glasov še večja, bodo med vse bralce, ki boste »klikali« za svoj gasilski dom, z žrebom razdelili še 15 privlačnih nagrad. Glasovanje poteka do 13. oktobra do 12. ure, glasujete pa lahko največ enkrat na dan.

Glasujete lahko tukaj.

Poleg PGD Cezanjevci, sodelujejo še PGD Zgornja Polskava, PGD Podgorica-Šentjakob, PGD Čušperk, PGD Podblica, PGD Stranska vas pri Novem mestu, PGD Hrvatini, PGD Most na Soči, PGD Stranska vas pri Semiču in PGD Bočna.

Za 120-letnico si želijo novo fasado
Junija prihodnje leto bodo PGD Cezanjevci praznovali visoki jubilej - 120-letnico obstoja in uspešnega delovanja. Do takrat je treba postoriti še veliko, v ospredju pa je dokončna sanacija gasilskega doma, ki je bil zgrajen med letoma 1954 in 1959. Trenutni predsednik in poveljnik PGD Cezanjevci, ki šteje 110 članic in članov vseh starosti, Aleš Lipovec in Sebastjan Sobočan, povesta, da so obnovo začeli že lani in so z lastnimi in sponzorskimi sredstvi ter prispevki občine Ljutomer, kjer so bili uspešni na razpisu za sredstva EU, in domače krajevne skupnosti, že uredili streho, zamenjali so tudi stavbno pohištvo, uredili notranjost doma z dvorano. Zdaj, poleg podvozja za gasilsko vozilo in za ureditev prizidka gasilskemu domu, sredstva zbirajo predvsem za fasado, ki bi jo radi uredili najpozneje prihodnjo pomlad. Za obnovo prizidka in fasado bi potrebovali skupaj slabih 20.000 evrov.

antonM torek, 1. oktober 2013 ob 20:41

Lepo, čestitke predsedniku To ja lepo bo imeti novo fasado.

Mene pa zanima kdaj bomo dobili človeka dostojno šolo, županji in njenim obljubam ne verjamemo več,upam da je vsaj gasilci več ne bomo volili. Hjooj

pravični četrtek, 3. oktober 2013 ob 22:34

Ehh, Tunek, ne sekiraj se zaradi šole. Žalosten

To je itak ad acta. Mislec

To bo en izmed projektov novega župana. To ja

Saj vidiš, da se v TREH letih še zemljišče ni uredilo. Mislec Hjooj



Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje