Zlata Angela in Stanko iz Maribora

Čeprav sta že dolgo odšla iz Prlekije, se v njo se vedno rada vračata

Jože Žerdin, sreda, 2. oktober 2013 ob 17:35
Angela in Stanko Horvat

Angela in Stanko Horvat

Pred 50. leti sta se v župnijski cerkvi pri Mali Nedelji poročila Angela in Stanko Horvat. Življenjska pot iz Prlekije ju je zanesla v Nemčijo za boljšim kosom kruha, kjer sta živela 18 let.

Stanko, rojen leta 1934 v Bodislavcih se je izučil za mizarja, žena Angela, dekliško rojena Karba leta 1943 v Kuršincih, se je izučila za šiviljo. Angela je skrbela za dom in družino, veliko veselje so ji rože in vrt. Še danes dela na vrtu, kjer prideluje zelenjavo in povrtnino, je velika ljubiteljica rož. S prihranki sta si v mestu Maribor zgradila topel dom, kjer danes uživata sadove svojega dela in živita na jesen življenja. V zakonu se jima je rodil sin, kot dedek in babica pa sta ponosna na dva vnuka.

Vezi z rodno Prlekijo ju še vedno zelo tesno vežejo, saj večkrat rada obiščeta svoje rodne vasi, svoje sorodnike, prijatelje in znance v svoji domači župniji. Sedaj po 50. letih skupnega zakona, ko sta praznovala zlato poroko, sta se zopet odločila, da stopita v domačo župnijsko cerkev svete Trojice pri Mali Nedelji, kjer sta bila pri zahvalni sveti maši, katero je daroval domači župnik Tomislav Roškarič, ki jima je čestital ob zlati poroki. V spomin pa sta od članov Kolpingove družine prejela majhno darilo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46