Na podlagi mednarodne tiralice prijet državljan Romunije

Tujec naj bi med oktobrom 2004 in oktobrom 2006 vdrl v vsaj 155 računalnikov agencij NASA, U.S. Department of energy (DOE) in U.S. Naval (Navy) in s tem povzročil približno 1.3 milijona dolarjev škode

Prlekija-on.net, četrtek, 3. oktober 2013 ob 10:434
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje za Izravnalne ukrepe Murska Sobota so v sredo, 2. oktobra, v popoldanskem času na avtocesti Lendava – Murska Sobota zaustavili državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil romunskih registrskih številk. Kot sopotnika sta bila v vozilu še dva državljana Romunije.

Pri kontroli dokumentov, vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da je za 29-letnim sopotnikom v vozilu razpisana mednarodna tiralica »prijetje s privedbo«, zaradi kaznivega dejanja Napad na informacijski sistem in pridobitev varovanih podatkov. Ukrep so razpisale Združene države Amerike in sicer Interpol Washington na podlagi naloga za aretacijo sodišča v Los Angelesu v Kaliforniji.

29-letniku je bila odvzeta prostost in je bil danes predan v nadaljnji postopek na Okrožno sodišče v Murski Soboti, ki bo vodilo postopek glede izročitve tujca Združenim državam Amerike.

Tujec naj bi med oktobrom 2004 in oktobrom 2006 vdrl v vsaj 155 računalnikov agencij NASA, U.S. Department of energy (DOE) in U.S. Naval (Navy) in s tem povzročil približno 1.3 milijona dolarjev škode, zaradi česar mu v ZDA grozi od 1 do 10 let zaporne kazni.

Kata Strofa četrtek, 3. oktober 2013 ob 10:58

Ko Američani enako počno "urbi et orbi", pa se jim ploska in daje zadeve pod preprogo. Slovenci ste pravi bečki konjušari. Oziroma, Washingtonski konjušari po novem.

jozejuz četrtek, 3. oktober 2013 ob 13:37

Ti si pa kaj? Madžar?

pravični četrtek, 3. oktober 2013 ob 16:45

Hmm, pa spet iz nekdanje bratske ko,umistične države. Šokiran Žalosten Mislec Hjooj Jaaa

Stara partijska šola. Mislec Hjooj Hihihi

Američani bi lahko malo prišli k nam s svojim zakoni, kar se tiče kriminalcev.

Določenih procesov sploh ne bi bilo.

Ob aretaciji na cesti, ga preluknjajo, kot švicarski sir. Hihihi Zloba Hahaha

Kata Strofa petek, 4. oktober 2013 ob 08:17

Albanec

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika