Srčki na slovesni večerji

Ob Mednarodnem dnevu starejših in peti obletnici delovanja DOSOR-ja

Filip Matko, petek, 4. oktober 2013 ob 11:53
Veselje s srčki

Veselje s srčki

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so letos združili praznovanje Mednarodnega dneva starejših in peto obletnico delovanja doma 1. oktobra zvečer. Za stanovalke in stanovalce doma so pripravili slovesno večerjo.

Ob tem je med drugim zapisala Simona Domjan: »Stanovalcem smo želeli sporočiti, da jih cenimo. Zavedamo se, da so tekom svojega življenja videli in izkusili veliko in da mora biti slavnostna večerja v kulinaričnem smislu, kot tudi spremljevalni program, nekaj posebnega. Stanovalci so imeli, glede na svoje počutje, možnost, da se slavnostni  večerji pridružijo v glavni jedilnici ali v jedilnici gospodinjske skupnosti. Prostori so bili opremljeni dogodku primerno, dekoracije miz in pogrinjki pa so bili čisto hotelski. Za to so s skupnimi močmi poskrbeli zaposleni DOSOR-ja in osem dijakov oziroma dijakinj 3. letnika Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci ob mentorstvu Bojane Flegar. Dijaki so sodelovali tudi pri strežbi večerje, s svojim nastopom in spretnostjo pa poželi veliko simpatij ter priznanj stanovalk in stanovalcev...Pri sestavi jedilnika smo uporabili živila lokalnih dobaviteljev, za okusno večerjo (meni: goveja juha z jetrnimi kockicami, svinjska ribica s suhimi slivami, kuhani špinačni štruklji, sestavljena solata in sladica s kremnim likerjem) pa je poskrbela DOSOR-jeva kuharska ekipa pod vodstvom Marka Gumilarja. Tudi ob tej priliki se ni pozabilo na diete in vse jedi so v kuhinji skrbno in z ljubeznijo pripravili, saj večerja ni bila le okusna, temveč tudi všečna za oko

Tako lahko dodamo, da je vse udeležence slovesne večerje ob pogrinjku pričakal medenjak v obliki srca z napisom »DOSOR 5 LET«, pa tudi sladica na koncu večerje je bila izdelana v obliki srčka, vse v stilu DOSOR-jevega gesla: »Kar od srca pride, se srca prime !« Natakarica Andreja Klemenčič, ki v DOSOR-ju kot mentorica vodi tudi skupino za samopomoč Zarja, pa je k večerji povabila še Stanka Ilješa iz Društva upokojencev Radenci, z njegovo nepogrešljivo harmoniko, da je poskrbel za prijetno vzdušje, kot tudi številne pesmi pred odhodom stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja k počitku.


Več v Družabno