Jesensko razkošje s popusti v Vrtnarstvu Alt

Obiskovalci so si lahko po občutno znižanih cenah na ta dan nabavili sadike rož, zasaditve in aranžmaje za jesen, ali pa si nabrali le ideje

Prlekija-on.net, nedelja, 6. oktober 2013 ob 08:35
Jesensko razkošje v Vrtnarstvu Alt

Jesensko razkošje v Vrtnarstvu Alt

V Vrtnarstvu Alt iz Pristave so letos že tretjič pripravili predstavitev njihove dejavnosti in inovativnosti. V tej mrzli soboti so imeli tri pomembnejše teme. Prva tema je bila cvetoča. Obiskovalci so si lahko po občutno znižanih cenah na ta dan nabavili sadike rož, zasaditve in aranžmaje za jesen, ali pa si nabrali le ideje.

Na zelenjavni tržnici je bila na voljo pestra izbira sveže zelenjave za zimo in za svežo porabo. Lastniki vrtnarije nam obljubljajo rdečo peso, korenje, gomoljno zeleno, predvsem pa bučke Hokaido tudi v zimskih mesecih. Ob nakupu zelenjave so radi poudarjali, da je njihova zelenjava letos prvič pridelana na bio način. Tako bo pridelana zelenjava na njihovi vrtnariji prihodnje leto že lahko nosila certifikat o bio pridelavi.

Tretja tema pa je bila zelenjavna kulinarika. Tako so obiskovalci lahko poskusili in tudi kupili marmelade iz bučk in paradižnika ter bučkin ajvar. Da bi obiskovalcem pokazali za kaj vse se lahko uporablja zelenjava, so pripravili čokoladno-pesno torto, bučkin kolač, korenčkove piškote z marmelado, kompot iz rumene rdeče pese z ananasom in bučkin ajvar.

Za lažjo uporabo bučk so tudi predstavljali in prodajali knjigo Pisane buče avtorice Tatjane Krejan Košan, kjer na 120 straneh najdete mnoge značilnosti buč predvsem pa recepte za njihovo uporabo v kuhinji.
Družba Planet zdravja jim je poklonila vzorce Minerala in zloženke o njem, da bi pridelava v prihodnjem letu za Vrtnarstvo Alt in njihove stranke bila še uspešnejša.
V Vrtnarstvu Alt so nam tudi svetovali, da naj zunanje rože zasadimo čim prej, da se še lahko vkoreninijo in tako mnogo lažje prezimijo.

Svoje v tem sobotnem dnevu pa so dodali še Miša Pušenjak, Izidor Golob in Martina Gomzi, vsak nekaj iz svojega strokovnega področja. Altovi se jim najlepše zahvaljujejo, da so jih počastili s svojim obiskom in tako še povečali pomembnost dogodka.

Nekaj utrinkov s prireditve pa lahko vidite v spodnji galeriji.


Več v Narava