V Radoslavcih svečano zaključili obnovitvena dela in prevzeli defibrilator

Dan odprtih vrat v Radoslavcih

Branko Košti, nedelja, 6. oktober 2013 ob 18:271
Dan odprtih vrat v Radoslavcih

Dan odprtih vrat v Radoslavcih

V Radoslavcih je bilo v soboto, 5. oktobra, slovesno in veselo. Krajevna skupnost, gasilci in vsi krajani so namreč bogatejši za dve pomembni pridobitvi: obnovljeni gasilski dom in novi defibrilator.

Prireditev, katero sta pripravili PGD Radoslavci in KO RK Radoslavci, je bila sestavljena iz dveh delov. V uvodnem delu je po pevskem nastopu mlade domačinke Nuše Cimerman, predsednik PGD Radoslavci Jernej Horvatič, opisal aktivnosti, katere so potekale v času priprav in same obnove gasilskega doma. Posebej je izpostavil težave pri pridobitvi dokumentacije, potrebne za prijavo na razpis Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Pri tem so naletili na številne ovire, katere so uspeli s svojo vztrajnostjo in ob pomoči Občine Ljutomer, Gasilske zveze Ljutomer, kateri je takrat predsedoval Branko Novak ter Jerice Mlinarič iz podjetja Linije d. o. o., premagati. Njihov trud je bil poplačan z uspehom na razpisu, na katerem so pridobili 15.780,10 evrov, kar pa ni zadostovalo za vsa dela, zato so gasilci primaknili še 3.228,10 evrov lastnih sredstev.

Uspeh na razpisu je dal novi zagon gasilcem in krajanom, kateri so v aprilu s prostovoljnim delom poskrbeli za razkritje in izravnavo ostrešja, nakar so krovska dela opravilo delavci Tesasrstva Lenarčič, domačin in član društva Danijel Rakuša pa je s svojimi delavci zamenjal okna in vrata.

V zahvalo za pomoč pri urejanju dokumentacije, pri prijavi na razpis in za opravljena dela, sta predsednik Jernej Horvatič in poveljnik Anton Kosi, podelila Zahvalne listine Občini Ljutomer, katero je na prireditvi zastopal direktor OU Tomislav Zrinski, za GZ Ljutomer je listino prevzel predsednik Andrej Rus, za KS Radoslavci pa predsednik Janez Rudolf. Zahvalne listine so namenili še Branku Novaku, podjetju Linije d.o.o., Tesarstvu Lenarčič, Prekmurskemi inženiringu z.b.o. in Montaži - modelarstvu Danijela Rakuša.

Člani pobratenega PGD iz Ožbolta so radoslavske gasilce razveselili z bogatim darilom - podarili so jim namreč dva dihalna aparata.

Drugi del prireditve je pripadel prav tako zelo aktivnim članom in članicam KO RK Radoslavci, kateri so uspeli, prav tako z mnogo truda, zbrati sredstva na nakup novega defibrilatorja. Za to, za reševanje življenj v primeru zastoja srca nenadomestljivo napravo, so poleg nekaj lastnih sredstev, s pomočjo krajanov in z organizacijo dobrodelnega koncerta, zbrali 2.025,00 evrov, takšna je namreč cena aparata, omarico, v kateri so namestili AED, pa je prispevalo OZ RK Ljutomer. Priznanje ob tako pomembni pridobitvi je izrazila strokovni vodja ZD Ljutomer dr. Breda Bavec, vsem, ki so na kakršen koli način pomogali v akciji, pa so bile podeljene zahvale.

AED sta namenu svečano predala predsednica KO RK Radoslavci Frančiška Štagar in predsednik KS Radoslavci Janez Rudolf, zatem so članice ekipe prve pomoči demonstrirale praktično uporabo naprave.

Brez darila niso ostali niti člani KO RK Radoslavci, kateri niso imeli lastnih prostorov za delovanje, takrat pa so jim gasilci za njihove potrebe odstopili sobo v gasilskem domu.

pravični nedelja, 6. oktober 2013 ob 22:44

Omarico za AED je prispevalo OZ RK Ljutomer. Šokiran Mislec Hjooj Hihihi Zloba Hahaha

Koliko se spomnim neke dobrodelne prireditve, so se tam okrog motale neke dame iz OZ RK Ljutomer. Mislec

Le kam so sedaj poniknile, da ni bilo nič več slišati o njih. Mislec

Pa takrat so jih skoraj po rokah nosili. Šokiran Mislec Hjooj Hihihi Zloba Hahaha

No. glavno, da so škatlo, oziroma omarico nabavile. Hihihi Zloba Hahaha

Drugače še tega AED-eja ne bi imeli kam postaviti. Hihihi Zloba Hahaha


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje