Plesalci kluba Zeko nastopili na svetovnem prvenstvu in svetovnem pokalu

Na prvenstvu je nastopilo preko 2.000 plesalcev, ki so se pomerili v vseh starostnih kategorijah

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. oktober 2013 ob 13:01
Plesalci PK Zeko na SP

Plesalci PK Zeko na SP

Od 3. do 6. oktobra, je v Češkem mestu Usti nad Labem potekalo Svetovno prvenstvo v street showu in svetovni pokal v disco dancu. Iz plesnega kluba Zeko se je za medalje potegovalo 49 plesalcev. Na prvenstvu je nastopilo preko 2.000 plesalcev, ki so se pomerili v vseh starostnih kategorijah.

Nekaj najboljših rezultatov
Svetovno prvenstvo street show: Otroška street formacija "Pirati" 7. mesto, Članska Street formacija "Kavbojci" 7. mesto, Nives Miško street solo mladinke 4. mesto.
Svetovni pokal v disco dancu: Disco formacija mladinci 6. mesto, Janja Gomboc disco solo mladinke 5. mesto, Živa Horvat disco solo deklice 7. mesto, Tjaša Gazdag disco solo članice 7. mesto, disco pari člani Tjaša Štornik in Tjaša Gazdag 9. mesto.

"Tekmovanje je bilo rezultatsko zelo dobro. Samo tekmovanje je bilo dosti težje kot lansko in predlansko. Street formaciji sta bili obe prvič na svetovnem prvenstvu in za eno mesto zgrešile finale, tako da nimamo biti kaj razočarani. Nives je branila naslov svetovne prvakinje vendar je tokrat prvič nastopila med mladinkami, tako je že prvo sezono pri vrhu. Svetovni pokal je bil izredno močan, mladinke in deklice so imele več kot 110 plesalk v kategoriji, tako da dva finala in nekaj polfinal je super. Žal mi je, da disco formacija ni bila v polni sestavi ker so ostale imele kar deset plesalcev več, mislim da smo tu zgrešili finale," so ob nastopih povedali v PK Zeko.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport