Otvoritev nove ceste v Terbegovcih

Nove ceste so najbolj veseli krajani Terbegovec oz. Kontarovec, ki je kot zaselek ob potoku Pinkava del vasi Terbegovci

Klavdija Bec, ponedeljek, 7. oktober 2013 ob 19:341
Slavnostni prerez traku

Slavnostni prerez traku

Rekonstruirana občinska javna cesta Terbegovci – Kontarovci, ki predstavlja priključek na regionalno cesto (JP 888-841 Terbegovci – Kontarovci na R3-712/1331 Žihlava – Rogoznica) je bila v nedeljo, 6. oktobra, z otvoritvijo slovesno predana svojemu namenu.

Cesta, ki je bila v uporabi do sedaj, je bila po mnenju župana občine Sv. Jurij ob Ščavnici Antona Slane in občinskega svetnika za to območje Daniela Tancoša, predvsem pa krajanov Kontarovec, ki so cesto vsakodnevno uporabljali, izredno nevarna z vidika varnega vključevanja v promet na regionalno cesto Žihlava – Rogoznica, zato je bila, po besedah župana, investicija več kot potrebna, omenil pa je tudi, da je bilo zelo težko pridobiti vso potrebno dokumentacijo (veliko dodatnega dela je predstavljal tudi potok Pinkava, katerega obstoječo strugo je bilo potrebno prestaviti, zgraditi nov most čez Pinkavo, vodotok pa še dodatno obložiti). Po vseh premoščenih ovirah so aprila letos dela na gradbišču Pinkava vendarle stekla. Vrednost gradbenih del znaša 186.351,65 evrov, skupaj z nadzorom in projekti okrog 200.000,00 evrov.

Slovesno otvoritev so s svojimi nastopi obogatili jurjevška godba na pihala, domačina Patricija Kotnjek in Ivo Senekovič ter člani društva Oldtimer Stara Gora, ki so se po prerezu traku s svojimi vozili na dveh ali več kolesih v kratki panoramski vožnji kot prvi zapeljali po novem, še svežem asfaltu. A strmina na idiličen kontarovški grič je bila za nekatera starodobna motorna kolesa kar trd oreh, oldtimerji so tako nehote poskrbeli za obilen izpuh dima, vonj po gorivu pa se je razširil vse do tistih, ki so na novem mostu čez Pinkavo s penino v kozarcih pozdravljali varnejšo pot v svet vseh tistih, ki tukaj živijo.


TUNČEK torek, 8. oktober 2013 ob 19:34

Tota cesta je pa resen bila potrebna. Bravo trbegofčani ! Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo