Naj Divja pot se prične

Hellcats so predstavile ploščo Divja pot, ki se bo v zgodovino slovenske glasbe zapisala kot prvi plošček kakšne slovenske ženske hard rock/metal zasedbe

Prlekija-on.net, petek, 11. oktober 2013 ob 13:06
V Stari Ljubljani je hrumelo kot že dolgo ne. Hellcats so namreč v Dvornem baru predstavile ploščo Divja pot, ki se bo v zgodovino slovenske glasbe zapisala kot prvi plošček kakšne slovenske ženske hard rock/metal zasedbe.

In ker zgodovino pišejo prvakinje, prisluhnimo zdaj skupini Hellcats, štirim divjim mačkam pod vodstvom sester Saše in Sonje Zagorc. Sestri sta avtorsko ploščo ustvarjali praktično od prvih korakov skupine leta 2006 na gradu Kodeljevo. Zasedba se je nekajkrat spremenila, do trenutka, ko se je vse poklopilo in je bil čas za odhod v studio. Poleg basistke Saše in bobnarke Sonje jo sestavljata še vokalistka Ajda Kovačič, ki je svoje pevsko znanje že dokazala kot finalistka šova X faktor, ter kitaristka Katja Mavec.

Prva skladba na plošči Mačke pekla se imenuje kar po imenu skupine in je v bistvu njihova himna. Prepriča s svojo udarnostjo in nam pokaže kaj nam bodo Hellcats postregle v nadaljevanju. Za naslovno pesem, Divja pot, so dekleta pred kratkim posnela tudi videospot, ki je v tujini pod imenom Steelrider požel že lepe uspehe. Še zlasti na Norveškem, kjer njihove pesmi pogosto predvajajo na radijskih postajah s tovrstno glasbo in kjer bodo pri tamkajšnji založbi izdale tudi vinilko. Na Divji poti boste sicer srečali deset avtorskih skladb, ki so v celoti delo sester Zagorc, pri produkciji pa sta sodelovali s producentom Davorjem Kontićem iz Studia Conti. Mastering je delo producenta Gregorja Zemljiča.

Dogodek, ki ga je povezovala Oriana Girotto, se je kasneje prevesil v krajši koncert, kjer so punce obiskovalcem pokazale, da svoje avtorske skladbe v živo še dodatno oplemenitijo saj jim energije in tehničnega znanja ne manjka. Na dogodku so bili prisotni tako starejši legendarni predstavniki slovenske rokenrol družine, kot tudi mlajši, ki so na dobri poti, da to postanejo in kasneje so se po vinskih kleteh Dvornega bara, ena se priročno imenuje Hudičev sod, razvile konstruktivne debate, ki so bile podkrepljene s primorskimi kulinaričnimi specialitetami.

Punce sedaj čaka pestra koncertna jesen, predstavitev za hrvaško občinstvo v zagrebški Močvari, krajša turneja po Italiji, ki se bo konec novembra pričela v Milanu, potrebno pa je izpostaviti še predstavitev plošče v tradicionalnem Orto baru, ki so bo zgodila 22. novembra.

Album, izšel je pod okriljem založbe Rock records, ki tako v slovenski glasbeni prostor prinaša potrebno svežino, daje slutiti, da bi bil lahko eno najprijetnejših glasbenih presenečenj letos in če si za konec izposodimo refren ene od pesmi, lahko rečemo, »prišel je njihov čas«!

Hellcats smo letos tudi dvakrat lahko v videli v Prlekiji. Julija na 9. Grossmannovem festivalu in avgusta na 10. srečanju MK Moliboga.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija