Prenova Vaško gasilskega doma Precetinci

Skupni strošek investicije znaša 21.325 evrov

Prlekija-on.net, petek, 11. oktober 2013 ob 13:54
Prenova Vaško gasilskega doma Precetinci

Prenova Vaško gasilskega doma Precetinci

Občina Ljutomer je februarja 2012 podala vlogo na sedmi javni razpis Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev iz naslova ukrepa 322 Obnova in razvoj vasi. Prijavila je projekt »Ureditev vaško gasilskih domov v Občini Ljutomer«.

Vse zahtevane pogoje objavljenega razpisa (urejeno lastništvo, ustrezna gradbena in uporabna dovoljenja) je uspelo zagotoviti petim prostovoljnim gasilskim društvom: Cezanjevci, Cven, Precetinci, Radomerje in Radoslavci. V okviru izvedbe projekta so se v Vaško gasilskem domu Precetinci izvedla naslednja dela (po predlogu predstavnikov PGD Precetinci):
Rušitvena dela, tesarska dela (dobava in montaža moralov na raster), krovska dela (dobava in montaža strešnih plošč), kleparska dela (dobava in montaža pocinkanih barvnih žlebov, barvnih cevi, odkapnih obrob s snegobranom, vetrne obrobe, slemenskih obrob, snegobrana), mizarska dela (dobava in vgradnja novih PVC oken, dobava in vgradnja novih vhodnih vrat).

Skupni strošek investicije skupaj s projektantskim popisom del, izdelavo dokumentacije, strokovnim nadzorom, varnostnim načrtom, označevalnimi tablami in izvedbo del za Vaško gasilski dom Precetinci znaša 21.325 evrov. Od tega je Občina Ljutomer skupaj s PGD Precetinci financirala 34,34% projekta, Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pa 65,66%


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo