»Kako je biti otrok v današnji družbi«

Tradicionalna prireditev vrtca Ljutomer

Vrtec Ljutomer, torek, 15. oktober 2013 ob 08:34

Otroštvo skozi čas

Tudi letos je bilo v vrtcu Ljutomer pestro dogajanje ob tednu otroka. S programom smo se trudili slediti osnovnemu motu letošnjega tedna »Kako je biti otrok v današnji družbi«. Osrednja prireditev z naslovom Otroštvo skozi čas za otroke, starše, zaposlene vrtca in druge je bila v četrtek, 10. oktobra popoldne na igrišču vrtca.

Najprej je 6 starejših skupin otrok predstavilo nekatere igre, ki so stare kar nekaj desetletij in so še vedno aktualne: metanje obročev iz pintovca na količek, preskakovanje lestvice, tek skozi vrv, ...

Z rajalnimi igrami Jas si bon šivanko küpa, Mi se z vlakom peljemo, Potujemo v Jeruzalem, ... so nas otroci popeljali v čas našega otroštva.

Otroci so ob spremljavi kitare zapeli tudi pesmi Hojla Prleki in Dere sen jas mali bija. Sledilo je druženje v sladkem kotičku, kjer smo pekli palačinke, babice iz Razkrižja pa so nas razvajale z razkriškimi mlinci. Dišalo je po pečenih kostanjih in drugih jesenskih dobrotah. V ustvarjalnem kotičku so si otroci ob pomoči odraslih izdelovali vetrnice, v plesnem kotičku na hribčku vrtca pa so sproščeno rajali. Vsak udeleženec je našel nekaj zase. Najpomembneje pa je, da smo si vzeli čas za druženje. Ta je v teh časih morda pomembnejši od materialnih dobrin.

Pomembno sporočilo tega tedna otroka pa je, da otrok skozi vse čase, tudi danes potrebuje prvenstveno ljubezen in varnost ter pozitivni vzgled, ki ga usmerja na poti odraščanja. Zato imamo odrasli do otrok veliko odgovornost tudi v času, ki ga živimo.

Spodaj si lahko ogledate, kako so otroci zapeli Dere sen jas mali bija.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši