Številne delavnice in predstavitve

Letošnji Teden otroka so posebej obeležili tudi na OŠ Tišina

Filip Matko, nedelja, 13. oktober 2013 ob 09:19
Predstavitev policije

Predstavitev policije

Že vse od leta 1954 ZPMS (Zveza prijateljev mladine Slovenije) vsako leto prvi teden v mesecu oktobru namenja otrokom, njihovim pravicam ter osveščanju javnosti o vprašanjih, povezanih z otroci. Letošnji Teden otroka je potekal v dneh od 7. do 13. oktobra, sedem dni različnih aktivnosti pa je povezovala tema »Kako je biti otrok v današnji družbi ?« Skrb za otrokove pravice je eno od pomembnih področij delovanja ZPMS. Tako se od leta 1990 dalje organizira vsako leto otroški parlament (od posameznega oddelka v šoli do nacionalnega parlamenta otrok), s katerim se spodbuja demokratični dialog med otroki. Za letošnji, 23. nacionalni otroški parlament, so otroci že lani izbrali temo »Razmere v družbi« in ZPMS je sledila njihovi izbiri ter za temo letošnjega Tedna otroka določila temo »Kako je biti otrok v današnji družbi ?«

V okviru številnih raznoterih aktivnosti, so posebne dejavnosti v Tednu otroka pripravili tudi na Osnovni šoli Tišina. Tako smo lahko v četrtek, 10. oktobra dopoldne, lahko spremljali izvedbo destigmatizacijskih delavnic za učenke in učence dveh oddelkov devetega razreda na temo »Droge«. Uporabili so strip, zgodbo o našem odnosu do drog »Zgodilo se je čisto blizu nas«, ki jo je za Rdeči križ Slovenije pripravil Ciril Klajnšček, v sodelovanju z Andrejem Potrčem in Dr. Horowitzem. Tovrstne delavnice so oblika in način dela udeležencev na sebi, s ciljem, da interaktivno tematizirajo stigmatizacijo kot dinamičen proces in začarani krog ujetosti v predsodke, stereotipe in mite o drogah, zasvojenosti in zasvojenih. Spoznali smo, da so učenke in učenci dobro sodelovali in bili z novimi spoznanji zadovoljni.

So pa v tem času bili prisotni tudi policisti, ki so učenkam in učencem Osnovne šole Tišina predstavili svoja vozila, opremo ter svoje spretnosti, ki jih uporabijo pri svojem vsakdanjem delu za čim večjo varnost v prometu ter družbi nasploh.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje