Največ rib sta ulovila Rado in Anže Resnik iz PGD Zbigovci

Branko Križan: »Želim, da v prihodnje takšna tekmovanja postanejo tradicionalna.«

Marjan Slavič, nedelja, 13. oktober 2013 ob 10:19
Ribolov gasilskega tekmovanja

Ribolov gasilskega tekmovanja

Minulo soboto, 12. oktobra, se je na Meleh pri Gornji Radgoni, odvijal tretji krog gasilskega pokalnega tekmovanja, ki šteje tudi za »LIGO IN REKREACIJO 2013/14« Gasilske zveze Gornja Radgona. Tokratna tekmovalna disciplina je bila športni ribolov pri »Bohinčevem« ribniku na Meleh.

Na začetku tekmovanja so vse navzoče pozdravili predsednik GZ Gornja Radgona Peter Cvetkovič, predsednik PGD Mele Andrej Bohinec ter predsednik športne komisije GZ Gornja Radgona Branko Križan. Samega tekmovanja, ki je trajalo tri ure, se je udeležilo 12 ekip iz prostovoljnih društev GZ Gornja Radgona, v vsaki ekipi sta smela tekmovati le po dva člana iz enega društva. Največ sreče in znanja pri ribolovu sta pokazala gasilca PGD Zbigovci, oče in sin Rado in Anže Resnik, skupaj sta ulovila 14,5 kg rib. Drugo mesto sta osvojila gasilca-ribiča iz PGD Gornja Radgona, z 11,3 kg ulovljenih rib, tretjo mesto pa člana iz PGD Podgorje z 11 kg rib. Skupni ulov vseh ekip je bil 74,9 kg. Na koncu se je vsem sodelujočim ekipam zahvalil in čestital Križan z željo da v prihodnje takšno tekmovanje in podobna postanejo tradicionalna vsako leto.

Celotno tekmovanje traja od septembra 2013 do meseca marca 2014. Enote prostovoljnih gasilskih društev, ki prihajajo iz omenjene gasilske zveze tekmujejo v različnih disciplinah; petkrat v hitrostnem spajanju sesalnega voda, petkrat v vezanju vozlov in metanju torbice z vrvjo v tarčo, tekmovanje v športnem ribolovu, metanja pikada ter kartanja »šnops kart«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport