Medgeneracijsko prijateljstvo se nadaljuje

Šolarji OŠ Radenci s programom obiskali DOSOR

Filip Matko, nedelja, 13. oktober 2013 ob 18:07
Nastop tretješolcev

Nastop tretješolcev

Že vrsto let poteka odlično sodelovanje med Osnovno šolo Radenci ter DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, v okviru projekta »Nitke prijateljstva«. Mesečno vsaj enkrat šolarke in šolarji pripravijo kulturni program za stanovalke in stanovalce tega doma.

S pričetkom novega šolskega leta se tako nadaljujejo tudi »Nitke prijateljstva«. Prvi obisk so šolarji pri starejši generaciji opravili v Tednu otroka, 11. oktobra dopoldne. Bili so to učenke in učenci prvega, drugega in tretjega razreda, šest učenk četrtega razreda ter Špela Hanžel kot povezovalka programa in Nino Gider kot recitator. Učenke in učence so spremljale učiteljice Andreja Fekonja Hamler, Simona Prelog, Valerija Šijanec, Renata Kolbl in Romana Lazar, ob ravnateljici Simoni Grosman pa je program spremljal tudi župan Občine Radenci Janez Rihtarič.

Z recitacijami, dramskimi prizori, pesmijo in plesi so šolarji ponovno navdušili, s prepevanjem pa so se stanovalke in stanovalci DOSOR-ja pridružili zborčku šolarjev, ki jih je na harmoniki odlično spremljala Eva Tompa.

Zahvali Simone Domjan iz DOSOR-ja za nastop šolark in šolarjev je sledil pozdrav ravnateljice Simone Grosman, ki je obiske in kulturne programe učenk in učencev obljubila tudi v prihodnje, kajti projekt pod naslovom »Nitke prijateljstva« je odlično utečen in vedno znova medgeneracijsko povezuje vse, od najmlajših do najstarejših.


Več v Kultura in izobraževanje