Jesenski pohod po prleških goricah

Iz kleti po moštu diši

Jože Žerdin, nedelja, 13. oktober 2013 ob 19:45
Pohod po prleških goricah

Pohod po prleških goricah

V soboto, 12. oktobra, se je na jesenski pohod po vinski cesti po prleških goricah, na območju občine Razkrižje podalo 50 pohodnikov. S tem želi občina Razkrižje predvsem poskrbeti za boljšo promocijo prleške regije in njenih naravnih znamenitosti.

Tako so ta dan pohodniki obiskali šest lokalnih ponudnikov, kateri se ukvarjajo s pridelavo vin. Ustavili so se na Turistični kmetiji Dervarič, Vinogradništvo in kletarstvo Sodec, Vinogradniška kmetija Krampač, Izletniška kmetija Tigeli, Izletniška kmetija Klet Kolbl in Turistično narodopisno društvo Razkrižje. Ti ponudniki so pohodnikom ponujali degustacije odličnih domačih prleških vin in domače prleške dobrote.

Pohoda se je udeležilo največ domačih pohodnikov, prišli pa so tudi pohodniki iz oddaljenih koncev Slovenije. Letošnji pohod so pohodniki začeli v zgodnjih jutranjih urah v Koprivi pri kapelici, nato so pot nadaljevali od kleti do kleti, kjer je dišalo po moštu, vodja pohoda pa je bil domači župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport