Skupaj smo močnejši

Razstava, ki je prikazovala mlado in starejšo populacijo ter nakazovala možnosti njunega medsebojnega sodelovanja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. oktober 2013 ob 08:12
Skupaj smo močnejši

Skupaj smo močnejši

V prostorih prleškega mladinskega centra in pokrajinskega centra nevladnih organizacij (MCP-PC NVO) na Spodnjem Kamenščaku je bila organizirana mesec dni trajajoča razstava, ki je prikazovala mlado in starejšo populacijo ter nakazovala možnosti njunega medsebojnega sodelovanja.

Razstavo je pripravil programski in vodstveni tim centra v sodelovanju s prostovoljci in zunanjimi strokovnimi sodelavci. Ob zaključku razstave pa je bil organiziran tudi priložnostni seminar ter medsebojna izmenjava izkušenj in pogledov med udeleženci - mladimi in starimi, ki so prisostvovali zaključnemu dogodku. Med prisotnimi sta bila tudi podžupan Občine Ljutomer Janez Vencelj in predsednik Mladinskega sveta Ljutomer Alen Senčar, ki sta tvorno soustvarjala sprejete zaključke, katerih bo v prihodnosti uresničeval sam organizator, matična lokalna skupnost in medgeneracijskemu sodelovanju naklonjene nevladne organizacije v Prlekiji in Prekmurju.

Sam dogodek je bil organiziran v sklopu Nevladne akademije, to je celoletni izobraževalni projekt za mladinsko populacijo in nevladni sektor ter je predstavljal nadaljevanje v maju organizirane razstave in pogovora, o katerem je bilo govora na Radiu Murski val ter je MCP-PC NVO tudi pripravil krajši promocijski prispevek, kateremu lahko prisluhnete spodaj.


Več v Kultura in izobraževanje