Trezino senje privabilo številne obiskovalce

Tradicionalni sejmarski dan v središču Murske Sobote

Filip Matko, torek, 15. oktober 2013 ob 18:151
Trezino senje

Trezino senje

Vsako leto 15. oktobra – na dan sv. Terezije – v središču Murske Sobote pripravijo tradicionalni sejem, ki se ga je že nekdaj oprijelo ime »Trezino senje«. Letos je to bilo na delovni, torkov, jesenski dan in od Lendavske ceste do križišča z Ulico arhitekta Novaka je celotna Slovenska (nekoč Aleksandrova, pa pozneje Titova) ulica skozi središče Murske Sobote bila zaprta za ves promet, od 3. do 24. ure.

Bila je na voljo sejmarjem s stojnicami in vsakovrstno ponudbo na njih, vmes pa so se drenjali obiskovalci sejma. Sejmu je bilo namenjeno tudi celotno parkirišče pred banko na Trgu zmage, Zvezna ulica ter trg pred galerijo.

Na stojnicah je bilo moč najti izdelke domače obrti, največ stojnic pa je bilo s tekstilnimi izdelki ter bižuterijo. Niso manjkale preštevilne stojnice s ponudbo jedil in pijač, je pa bilo poskrbljeno tudi za nekaj kulturnega programa. Tako smo lahko v fotoobjektiv ujeli pevke in pevce Mešanega pevskega zbora Štefan Kovač iz Murske Sobote, mlade plesalce – folkloriste z Osnovne šole Puconci in druge

TUNČEK petek, 18. oktober 2013 ob 19:10

Lepo da se ohronja tradicija. Neke podobnega je fčosik bilo na Ptuji - pa ne ven či je še : Katrejin sejen ? Kul

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno