S soncem, moštom in prleškimi posebneži

Srečanje obsijano s soncem, jesenskimi barvami ob kostanjih in moštu, bo preneseno na filmski trak in predstavljeno v seriji Prleki med Muro in Dravo

Prlekija-on.net, četrtek, 17. oktober 2013 ob 11:402
Prleški posebneži

Prleški posebneži

Tokrat so Künštni Prleki imeli priložnost, družiti se z ljudmi, kateri vsak po svoje predstavljajo Prlekijo. Preprosti, posebni s svojimi prirojenimi darovi prenašajo izročilo, katero jim je bilo podarjeno ob rojstvu.

Lojze Veberič, Dani Rajh in Tadej Vesenjak, katere je tokrat predstavil Milan Belec. Vsak je na svoj izviren način predstavil to kar nosi v sebi in na veliko podarja ljudem s katerimi se srečuje. Posebnosti in preprostost tako besede kot slike in glasbe so vtkane v droben mozaik naše kulture in izročila.

Tokratno snemanje prikazuje preproste posameznike, ki na nevsiljiv način prenašajo bogastvo katerega cenijo
ljudje, ki imajo priložnost srečati se s prleškim človekom. Srečanje obsijano s soncem, jesenskimi barvami ob kostanjih in moštu, bo preneseno na filmski trak in predstavljeno v seriji Prleki med Muro in Dravo.

Premiera štirih filmov iz te serije bo 7. decembra 2013 pri Svetem Juriju ob Ščavnici.

MILAN četrtek, 17. oktober 2013 ob 18:40

To ja to je bilo nekej posebnega.

TUNČEK petek, 18. oktober 2013 ob 19:18

Zlo zanimivo, škoda, da nemren v decembri k Jürji, se bi blo zanimivo viditi filme. Žalosten

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno