Masaker 2 - Graba brez povratka

Premiera novega amaterskega filma filmskih zanesenjakov iz Sv. Jurija ob Ščavnici

Branko Košti, sobota, 19. oktober 2013 ob 20:07
Premiera filma Masaker 2

Premiera filma Masaker 2

Filmska sekcija Z-Team, katera deluje v okviru Ljubiteljskega dramskega društva Sv. Jurij ob Ščavnici, je v razprodani Kocbekovi dvorani KUS, premierno predstavila grozljivko Masaker 2 - Graba brez povratka.

Ljubiteljski režiser Boštjan Zorko z ekipo okrog tridesetih igralcev - naturščnikov in s približno toliko statisti iz Sv. Jurija in okolice, je humorno grozjivko, kot bi lahko poimenovali ta žanr, posnel v letošnjem poletju. Film je nadaljevanje Masakra 1, katerega je Zorko z ekipo posnel pred štirimi leti in že takrat napovedal nadaljevanje. Kljub očitkom, da je "Masaker 1" bolj komičen kot grozljiv, je tudi v "Grabi brez povratka", veliko komičnih situacij, ki so pri gledalcih izzvale obilico smeha, odobravanja in aplavza.

Film prikazuje skupino mladih, ki se pri iskanju samotne lokacije za praznovanje rojstnega dneva, odločijo za, na videz miren in odročen, a kot se izkaže, najmanj primeren kraj. V odročni grabi namreč živi zamaskirani morilec s sekiro, katerega pri grozodejstvih podpira njegova družina. Veselo praznovanje se spremeni v grozo in boj za preživetje.

Vlogo morilca s sekiro je odigral Marjan Zorko, ostale pomembnejše like pa so odigrali Sonja Karlo, Matjaž Hasl, Mojca Korošec, Mateja Kolar, Boris Košnik, Melanija Šinkovec, Darko Kolar, Luka Lesjak, Miha Klobasa in Lidija Zorko.


Več v Glasba in film