Dva pevca in torta ob jubileju

Seniorski večeri v DOSOR-ju »stopili« v tretje leto

Filip Matko, sobota, 19. oktober 2013 ob 22:501
Torta

Torta

Z druženji stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, kot tudi članic in članov Društva upokojencev Radenci se je pod imenom »Seniorski večeri« pričelo pred dvema letoma meseca oktobra in odtlej so na programu vsak tretji četrtek v mesecu. Za letošnje oktobrsko srečanje je zatorej kuharska ekipa v domu pripravila posebno slavnostno torto, ki sta jo razrezali in vsem razdelili voditeljici tovrstnih večerov, Helena Maguša Stanek iz DOSOR-ja in Marija Erveš iz Društva upokojencev Radenci. Sta pa poskrbeli tudi za dodatno veselje, kajti kot sponzorja večera sta tokrat nastopila kar dva pevca: Ivan Švajgl iz Ormoža in Jani Horvat iz Dobrovnika.

Jani Horvat je doma v Dobrovniku in nastopa kot solist. Imel je pred leti sicer glasbeno skupino »Jani&Romic bend«, a po letu 2007, ko je posnel prvi lastni singel »Oprosti mi« nastopa kar sam ob klaviaturah. Lansko leto je izdal že svoj drugi samostojni singel »Angel moj poglej nazaj«. Na zabavah poskrbi za vsakovrstno glasbo, zapoje pa tudi po željah poslušalk in poslušalcev, kar je bilo doživeto tudi tokrat na seniorskem večeru.

Prvoimenovani, Ivan Švajgl, pa ima za seboj že 53 let aktivnega prepevanja in sedaj nastopa kar sam ob posneti glasbi. Je pa bil dolga leta član kvarteta Ormoški fantje, 10 let je prepeval pri ansamblu Frančka Žibrata, nato pa pri ansamblu Toneta Kmetca, kjer je v duetu pel z Marijo Kmetec. Zadnjih deset let torej nastopa kot solist, poje pa evergreene, pesmi iz Zagorja ter slovenske narodno zabavne pesmi, a lahko zapoje tudi v nemščini (s tem je presenetil in razveselil pet mladenk iz sosednje Avstrije, ki trenutno opravljajo svojo 4-tedensko socialno-zdravstveno prakso v DOSOR-ju), veliko pesmi pa je iz nemščine tudi prevedel v slovenščino. Posnel je zelo prikupno skladbico z 10-letno Mineo Gabrovec o razumevanju med vnukinjo in dedkom.

Tako so v DOSOR-ju 18. oktobra zvečer proslavili drugo obletnico organiziranja seniorskih večerov. Na tovrstnih druženjih so udeleženi stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, članice in člani Društva upokojencev Radenci ter morebitni naključni obiskovalci. Vedno je poskrbljeno za poslušanje pesmi in glasbe ter za ples, a druženje ob pogovorih je tudi vedno dobrodošlo. Je pa tokrat zabavni večer z glasbo in petjem pritegnil na plesišče tudi nekatere izmed zaposlenih v DOSOR-ju, ki so tako s stanovalkami in stanovalci opravili srečanje oziroma druženje na nekoliko drugačen način, ne čisto »službeno«.

Ivan Švajgl nedelja, 20. oktober 2013 ob 11:55

Druženje z vami je bilo zelo prijetno ... Nasvidenje še kdaj.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno